Nemzetközi foci

Lovrencsics: jobbak vagyunk a Vidinél

Egy kicsit még fájt a Lech Poznan egyik magyar légiósának a válla, de játszani szeretne.

Kapcsolódó cikkek

A Lech Poznan hivatalos honlapján közzétett információk szerint sérüléséből felépült Kasper Hamalainen, Szymon Pawłowski, Barry Douglas és Dawid Kownacki is, így ők mindannyian készen állnak a csütörtökön 21 órakor kezdődő, Videoton FC elleni Európa Liga-selejtezőre. Ellenben Darko Jevtic és David Kownacki szereplésére nincs esély, Paulus Arajuuriego játéka pedig továbbra is kérdéses.

A szerdai sajtótájékoztatóról szóló beszámolóból az is kiderült, hogy a közelmúltban vállsérülést szenvedő Lovrencsics Gergő is visszatért, és készen áll a játékra. Kijelentette, hogy nem foglalkoznak az ellenfél problémáival, mert a fehérváriak a meccsen nyilván mindent meg fognak tenni, hogy a legjobb formájukat hozzák.

– Holman Dáviddal és Kádár Tamással különösen várjuk a holnapi találkozót, mert egy magyar csapat ellen játszhatunk. Nagyon izgatott vagyok. Természetesen tiszteljük az ellenfelet, de meg akarjuk mutatni, hogy jobbak vagyunk, és már idehaza olyan eredményt szeretnénk elérni, amely reális esélyt ad a csoportkörbe kerülésre. Véleményem szerint Kovács István a Videoton legjobbja, de kiváló játékos Gyurcsó Ádám és Juhász Roland is, aki sérült volt, de nem kizárt, hogy játszani fog – kezdte Lovrencsics Gergő.

– Nem akarunk a fehérváriak problémáival foglalkozni. Saját magunkkal kell foglalkoznunk, és holnap optimális teljesítményt nyújtanunk. A győzelemhez szükségünk van a szurkolóink támogatására is. Meg kell mutatnunk a pályán, hogy mi vagyunk a jobb csapat. A magyar bajnokcsapat több fontos játékosát elvesztette az átigazolási időszakban, de továbbra is erősek. Ki merem jelenteni, hogy jobbak vagyunk, de ez nem elég. Ezt meg kell mutatnunk a pályán is.

– Mindannyian érezzük a holnapi találkozó fontosságát. Számunkra ez az elmúlt öt év legfontosabb meccse. Az Európa Ligában szeretnénk játszani, most csak ez a célunk, minden ember ezért dolgozik a klubnál. Nagyon jól érzem magam, a mai edzésen egy kicsit fájt a vállam, de holnap képes leszek játszani, ha az edző lehetővé teszi számomra. Három hónapot kihagytam sérülés miatt, de azóta már játszottam néhány meccset ebben a szezonban, és azt hiszem, visszatért a sérülés előtti formám.

– Nehéz megtalálni a közelmúltbeli vereségek okát. Ugyanaz a csapat vagyunk, amelyik korábban, az átigazolások pedig tovább erősítették az együttest, szóval nem tudom az okát. Az elmúlt öt hétben sok meccsünk volt, nagyon nagy terhelést kaptunk. Szükségünk volt egy rövid szünetre. Remélem, látni lehet majd a csapatom, hogy most egy kicsivel többet tudtunk pihenni, és holnap százszázalékos teljesítményre leszünk képesek – mondta végül Lovrencsics.

Ezután Maciej Skorza vezetőedző elmondta, hogy neki nincs sok tapasztalata az európai porondon, ezért ez egy különleges mérkőzés lesz számára, amire már négy éve várt. Hangsúlyozta: az egész csapat érzi, mennyire fontos ez a találkozó, és tudják, milyen hatással lehet a klub életére, de arra is figyelmeztetett, hogy a továbbjutás csak Székesfehérváron fog eldőlni.

– Az idegenbeli összecsapás előtt törekedni fogunk a lehető legnagyobb előny megszerzésére, hogy jobb helyzetben várhassunk a visszavágót. Senkinek nem kell mondani, milyen fontos a holnapi meccs. Azt hiszem, nem lesz probléma, minden játékos száz százalékot fog nyújtani. Örülök, hogy számíthatunk a rajongóink biztatására, remélem, együtt fantasztikus hangulatot fogunk teremteni. A játékosok koncentrációjára nem lehet panasz, nagyon várjuk a mérkőzést. A gyenge bajnoki eredmények miatt még keményebben kell dolgoznunk, el kell gondolkodnunk azon, hogy mit csináltunk rosszul, és megszünteti az összes hibát. Nem szabad pánikba esni, és továbbra is mindent meg kell tennünk, hogy javuljunk. Csapatként kell funkcionálnunk, különösen, ha problémáink vannak – mondta Maciej Skorza.

Olvasói sztorik