Nemzetközi foci

Pető és Juhász is fogadkozik

A Videoton megbízott edzője, és a sérülés után visszatérő csapatkapitánya is bizakodóan nyilatkozott.

Kapcsolódó cikkek

Szerda este Lengyelországban megtartotta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Pető Tamás, a Lech Poznań elleni Európa Liga-selejtező csütörtök esti első felvonására készülő Videoton FC megbízott edzője. A francia Bernard Casoni menesztése után bizonytalan ideig ő irányítja a magyar bajnokcsapatot.

A lengyelklub honlapjánakbeszámolója szerint kijelentette, hogy a csapat hangulata nagyon jó, és nyugodt volt a felkészülésük a meccsre, ami az előzmények (az elmúlt napok eredményei és az elmúlt hetek rossz eredményei) ismeretében erős túlzásnak tűnik.

– Bízom benne, hogy tudásunk száz százalékát képesek leszünk megmutatni. A csapatot különösen mentálisan kellett felkészíteni, a közös edzésekre nem sok időnk volt, úgyhogy nem lesz túl sok változás az összeállításban, de azt hiszem, sikerült javítanunk a játékosok hozzáállásán – kezdte Pető Tamás. – Mindkét csapat esélyeit egyformának tartom. Ne feledjük, hogy kétmeccses párharcról beszélünk; nekünk az a legfőbb célunk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el Poznanban. Szeretnénk, ha a holnapi meccs után még nyitott lenne a továbbjutás kérdése, és otthon, a saját szurkolóink előtt kiharcolhatnánk a csoportkörbe kerülést.

– A klub helyzete nem a legjobb, de úgy gondolom, nem véletlenül nyert bajnokságot a csapat. Ha Poznanban jó eredményt érnénk el, azzal nagyon jó lehetőséget teremtenénk magunknak, hogy felkerüljünk a főtáblára az Európa Ligában. A szezont új edzővel kezdtük, és elment több nagyszerű játékos, akik alapemberek voltak a bajnokcsapatnak. A többieknek csak két hetük volt a pihenésre, mielőtt nekikezdtünk a Bajnokok Ligája-selejtezőnek. Folyamatosan keresünk további játékosokat, akikkel megerősíthetnénk a csapatunkat.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy itt játszhatunk, sok néző előtt. Tudjuk, hogy a Lech Poznan nagyon erős és jó csapat. Ez azonban nem befolyásolja a felkészülésünket a holnapi találkozóra. Az ellenfelet csapatként tartom erősnek, ezért a csapattaktikájuk kiismerése a feladatunk, nem az egyes játékosok tulajdonságaira koncentrálunk – mondta végül Pető Tamás, megbízott edző.

A székesfehérváriak csapatkapitánya, Juhász Roland bejelentette, hogy játékra kész, és mindent megtesz, hogy együttesét az Európa Liga csoportkörébe segítse. Mint ismert, a válogatott középhátvéd térde a BL harmadik selejtezőkörében, a fehérorosz BATE Boriszov elleni, hazai meccsen sérült meg, de már meggyógyult, és játszani szeretne a holnapi találkozón.

– Örülök, hogy újra a csapattal edzhetek. Holnap van még egy edzésünk, és majd utána meglátjuk, képes leszek-e játszani a mérkőzésen. Bízom benne, hogy igen, és győzelemhez segíthetem a csapatot – magyarázta Juhász, aki felidézte, hogy jó barátja, korábbi belgiumi csapattársa, a lengyel Marcin Wasilewski beszélt vele rögtön a sorsolás után.

– Nyolc éve ismerjük egymást, úgyhogy azonnal felhívtam, de a beszélgetés középpontjában az én egészségügyi helyzetem volt, és a mérkőzésről sokkal kevesebb szót ejtettünk. Talán ma este fogunk még beszélni, és megkérem, hogy meséljen egy kicsit a Lech Poznan csapatáról. Tudjuk, hogy nagyon fontos meccs vár ránk, koncentrálni fogunk, és mindent megteszünk, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el – mondta Juhász Roland.

Olvasói sztorik