NB I

Burcsa lemondott, távozik a Videotontól

„A klubunknál foglalkoztatott minden edző a szakmai munkájában mindig szabad kezet kapott.”

Kapcsolódó cikkek

A Videoton FC egykori játékosa, aki tagja volt az UEFA Kupa döntőbe jutó együttesnek is 1985-ben, tavaly májusban klubigazgatóként vállalt újabb szerepet a Vidinél. Megbízatása – a lemondása elfogadásával – a hétfői napon azonban véget ért. Az alábbiakban Burcsa Győző – lemondásával kapcsolatos –, a klub hivatalos honlapjánmegjelent közleményét változtatás nélkül közöljük.

Burcsa Győző közleménye:

A Videoton FC NB-I-es csapata a hétvégi, Vasas elleni vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került. A bekövetkezett eredmények a labdarúgásban természetszerűleg megoldást igényelnek.

A játékosállomány változásait nem tudtuk megakadályozni, ezért az idei szezon kezdetére a csapatépítésben komoly lemaradásunk alakult ki. Megbízatásom kezdete óta hosszú távú tervekben gondolkodtunk, amelynek eddig csak a kezdeti lépéseit tudtuk megtenni. Az elmúlt időszak alatt minden, a klub számára fontos döntésemet a klub vezetősége egyetértésével hoztam meg. Ezen döntések adták munkám irányvonalait. A szakmai munka minősége az edző felelőssége, s a klubunknál foglalkoztatott minden edző a szakmai munkájában mindig szabad kezet kapott.

Bízva a sikeresebb folytatásban, s a klub érdekeit figyelembe véve felajánlottam lemondásomat, melyet a klubvezetés elfogadott.

Büszke vagyok arra, hogy részese lehettem a Videoton FC második bajnoki címe megszerzésének. Vezetésem alatt az elmúlt szezonban a klub ismét kupadöntőt játszott. Utánpótlásképző központunkat beindítottuk, amely szervezetten, s hatékonyan működik. Biztos vagyok benne, hogy sok kiváló játékost fognak az első csapat számára a kollégák kinevelni. Második csapatunk az NB III-ban egyre acélosabb teljesítményt mutatva folyamatosan fejlődik.

Munkámban nyújtott segítségéért szeretnék köszönetet mondani klubvezetésünknek. A kölcsönösen jó kapcsolat köztünk a jövőben is megmarad. Szeretném megköszönni a városvezetés támogatását, s mindenki munkáját, aki ezen időszak alatt azon dolgozott, hogy a Videoton FC minél jobb legyen.

Köszönöm a szurkolók nagy részének biztatását is, akik arra ösztönöztek, hogy a nehézségek ellenére se adjam fel. Köszönöm gyerekeim és unokáim türelmét, s feleségem kitartó, áldozatos munkáját, amely lehetővé teszi számomra azt, hogy 22 éve működő cégünk vezetésébe szinte azonnal, zökkenőmentesen visszatérhetek.

Hajrá, Vidi!

Burcsa Győző

Székesfehérvár, 2015. 08. 17.

A Rangadó.hu és a Nemzeti Sport Online egybehangzó értesülései szerint a vezetőedző, Bernard Casoni is távozik – úgy tudjuk, már a várost is elhagyta –, így a hétfő délutáni edzést már a másodedző, Pető Tamás tartja. Ahogy azt a Rangadó.hu korábban elsőként megírta, Burcsa utódja a Videoton első bajnokcsapatának vezetőedzője, Mezey György lehet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik