NB I

Casoni tisztában van a Videoton határaival

Az új vezetőedző, Bernard Casoni címvédésre készül Székesfehérváron; Burcsa szerint nyerő típusú edzőt igazoltak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Mint arról már honlapunk is beszámolt, a francia Bernard Casoni váltotta Joan Carrillo Milant a bajnok Videoton kispadján. A szakember nagy elánnal vágott bele a munkába, egyes hírek szerint már tárgyalásban is áll a klub az erősítésnek kiszemelt játékosokkal.

Casoni a vidi.hu oldalon adott bemutatkozó interjút. Mesélt játékos-pályafutásáról, edzői pályájáról, és a többi között arról is, hogy milyen együttest akar építeni Székesfehérváron.

– Az egyik legfontosabb kérdés, hogy mit csinál a csapat, amikor nála van a labda és mit csinál akkor, amikor nincs. Manapság sok együttes a Barcelona játékából próbál inspirációt nyerni, de tisztában kell lennie mindenkinek a lehetőségeivel. A rendelkezésre álló keretből kell kihozni a legtöbbet. Egy agresszív területvédekezésre és ebből gyors támadásba való átmenetre épülő gárdát próbálok felépíteni, ugyanakkor látni kell a határainkat, amiben mozoghatunk – mondta Bernard Casoni.

Természetesen a bajnoki címvédő trénereként nem lehet más a cél, mint megvédeni az elsőséget. Ezt az újdonsült szakvezető is leszögezte.

– A cél a bajnoki cím megvédése, de mi lehetne más? A Magyar Kupát is szeretnénk megnyerni, a Bajnokok Ligájában pedig minél tovább eljutni. Nem könnyű feladat egy jó csapatnak megőrizni a státuszát, sőt lehetőség szerint még javítani is rajta, de éppen ezért szép is. A Videoton FC évről évre fejlődik, és felépítése, valamint szervezettsége miatt alkalmas arra, hogy ezeket a célokat megvalósítsa.

A Videoton klubigazgatója, Burcsa Győző is elmondta véleményét. Mint kiderült, nagyjából ötven szakember portfólióját nézte át, közülük került ki a végső jelölt, Bernard Casoni.

– Olyan edzőt kerestem, aki kellő tapasztalattal bír, komoly labdarúgó múlttal rendelkezik, szabad és nem régóta van kispad nélkül, tehát nem esett ki a ritmusból. Aki a munkája során azokat a játékosokat helyezi előtérbe, akik nem csak akarnak, de tudnak is nyerni, és akinek a futballkultúrája közel áll a miénkhez. Bernard Casoni ilyen szakember – vélekedett Burcsa Győző.

Burcsa hozzátette, csakis Casonin múlik, hogy meddig lesz a Videoton edzője.

– A legfontosabb elvárás, és éppen ezért hoztunk Fehérvárra nemzetközileg ismert és elismert szakembert, hogy lépéséről lépésre, sőt, ha lehet minél nagyobb lépéseket téve, közelebb kerüljünk a nemzetközi szinthez. A magyar foci alapvető érdeke, hogy mihamarabb nemzetközi szinten is értékelhető teljesítményt mutasson, és ettől újabb lendületet kapjon. A csapatépítésben történt lemaradás ellenére már a mostani selejtező-sorozatban is szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Ha látjuk a fejlődést, akkor a vezetőedző is hosszabb távon dolgozhat, a klub pedig – ugyanúgy, mint korábban – neki is mindent biztosítani fog ahhoz, hogy zavartalanul végezhesse a munkáját.

Olvasói sztorik