NB I

„A város mindig a Vidi mögött állt”

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere reagált Garancsi István nyilatkozatára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Garancsi István, a Videoton tulajdonosa az index.hu-n kedden megjelent interjújában éles kritikát fogalmazott meg néhány játékossal kapcsolatban, és úgy érzi, a klub történetének első két bajnoki címének megszerzése után a város is jobban a Vidi mellé állhatna, ahogy tette az a 80-as évek közepén.

A fehérvári klubtulaj szavaira most Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is reagált a Facebook-oldalán. A közleményt az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

A város mindig is a Vidi mögött állt

Bár nem szeretem a sajtón keresztüli üzengetést, egy tegnapi, a várost is érintő kritikára úgy érzem, reagálnom kell.

Garancsi István, a Videoton tulajdonosa egy tegnapi az Indexnek adott interjúban kifogásolta, hogy nem kapott meghívást a Vidi bajnoki címének ünneplésére és emiatt nem vett részt azon. Tényleg nem kapott, de miért is kellett volna, hiszen a saját rendezvénye volt… Az ünnepséget ugyanis – és eddig azt hittem, Garancsi István is tudja, mi zajlik a saját cégénél – a Klub és a város közösen szervezte. Ahogy a polgármester sem kapott meghívást saját magától, úgy az is gyerekes furcsaság lett volna, ha a klub tulajdonosa magának meghívót küldött volna.

Garancsi István nem volt ott hetekkel korábban a spontán ünneplésen sem a Városházán, illetve a város főterén, ahova egyébként senki sem kapott írásbeli meghívót, hiszen a bajnoki címek ünnepléséhez kötődő helyi szokásjog mindenkit anélkül is kötelez. Sajnos ott sem tudott senki köszönetet mondani Garancsi Istvánnak, mert nem tisztelte meg a várost személyes jelenlétével. Ahogy tudtommal a kupadöntőn sem volt jelen – remélem, nem azért, mert nem hívta meg a város.

Érdekes, hogy Garancsi István – aki mellesleg az MLSZ elnökségének tagja – azt nem kifogásolta, hogy nem az MLSZ elnöke adta át az aranyérmeket a bajnokcsapatának, ami azért valóban elég furcsa és ritka dolog egy bajnoki idény végén. Még akkor is, ha persze nagy szurkolói tetszésnyilvánításra kétségtelenül nem számíthatott volna a színpadon.

Garancsi István arról is beszél, hogy a város jobban a csapat mögé állhatna. Nem tudom, hogy pontosan az önkormányzatra, vagy a fehérvári emberekre gondolt-e. Székesfehérvár évtizedek óta a klub mögött áll és évtizedek múlva is ott fog állni. A másodosztályban is és a bajnoki győzelem után is. Ahogy azt is mindig elismerte, hogy a klubot Garancsi István mentette meg az anyagi csődtől és ahogy most is egyetért vele – kiemelten pedig a Vidihez ezer szállal kötődő és most a konfliktusokat is a Klub nevében hetek óta egyedüliként felvállaló Burcsa Győzővel – abban, ha nem enged az általa zsarolásnak nevezett jelenségeknek, amennyiben tényleg azok. Természetesen azonban ez nem jelenti azt, hogy minden dologgal, vagy döntéssel egyet is értenénk, ami a klubnál történik (alig van fehérvári ember a klubnál, a klub beleegyezésével üzleti, vagy ki tudja milyen szempontok miatt a Fradi-pályán rendezik a kupadöntőt, nem védik meg a szurkolói kártyával nem rendelkező Vidi szurkolók érdekeit, stb.) Persze erre nincs is szükség, hiszen van egy tulajdonos, akinek jogában áll a dolgok menetét meghatározni, döntéseket hozni és azokért a felelősséget vállalni. Ezt mi tiszteletben tartottuk és tartjuk a jövőben is.

A bajnoki címhez pedig a Vidi szakmai stábjának, a játékosoknak és természetesen Garancsi Istvánnak is gratulálunk. Hajrá Vidi!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!