Nemzetközi foci

Hivatalos: Nikolics aláírt a Legiához

A magyar válogatott támadó hároméves szerződést kötött a lengyel Legia Warszawa együttesével.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn hivatalossá vált, amit már hetekkel ezelőtt biztosan tudni lehetett: Nikolics Nemanja a Legia Warszawa együtteséhez szerződött. A 28 éves vajdasági támadó már korábban bejelentette, hogy nem marad a Videotonnál. Több országból is lehetett hallani érdeklődésről, de a varsóiak akarták legjobban honfitársunkat, aki már hetekkel ezelőtt a lengyel fővárosban tartózkodott, és a hírek szerint lakást is nézett magának.

Nikolics gólérzékenységét pénteken, a Litvánia elleni barátságos mérkőzésen is bizonyította.

– Hosszú ideje figyeljük Nemanját, és a gólszerzés a vérében van. Hasznosan tud futballozni, ha kell, labdát is szerez. Szükségünk volt egy ilyen játékosra, és nagyon örülünk, hogy meg tudtuk szerezni. Meghatározó labdarúgó volt korábbi csapatában, a Videotonban is, és reméljük, itt is az lesz – mondta a klub honlapjánakMichael Zewlakow, a Legia játékosmegfigyelő-hálózatának vezetője.

Nikolics hétfőtől a Finnország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készül a magyar válogatottal.

– Három évre írtam alá a Legiához. Örülök, hogy pont került az ügy végére. Hosszú folyamat volt, januárban már egyezkedünk a Videoton vezetőségével, de nem tudtunk megegyezni, ezért úgy kezdődött a szezon, hogy nem tudtam, mit hoz a folytatás. Amikor megnyertük a bajnokságot, elkezdtem gondolkodni, mi lesz a jövőmmel. Tárgyaltam a Legiával, és nagyon tetszik az a projekt, ami ott folyik. Be kell verekednem magamat a kezdőcsapatba, ami nem lesz könnyű. Olyan csapatot kerestem, ahol olyan célok vannak, mint a Videotonnál, vagyis bajnoki cím és európai kupaszereplés. Magyarországról következő lépésnek ez tökéletes volt – mondta Nikolics Nemanja a magyar válogatott sajtótájékoztatóján, Telkiben.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik