NB I

Casoni csütörtökön a Videoton edzője lesz

Francia források szerint biztos a szakember érkezése, a klub csütörtökön sajtótájékoztatót tart.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A francia L’Équipe szerint hivatalossá vált, hogy a következő szezonban Bernard Casoni lesz a magyar bajnok Videoton edzője. A francia szakember érkezéséről május óta beszélnek, a lap szerint azonban immár biztos, hogy Székesfehérváron folytatja. Ezt erősíti meg, hogy a Videoton csütörtökön 11 órától sajtótájékoztatót tart – várhatóan ott jelentik be az új trénert.

Casoni játékosként 1970 és 1996 között az AS Cannes, a Toulon, a Matra Racing és az Olympique Marseille csapatait erősítette, a francia válogatottban harminc alkalommal szerepelt, ott volt az 1992-es Európa-bajnokságon is. Franciaországban kétszeres bajnok volt, a Bajnokok Ligájában egy ezüst- és egy aranyérmet nyert, majd a marseille-iekhez akkor is hűséges maradt, amikor a csapat a másodosztályba süllyedt.

Edzőként is az Olympique-nél kezdett, majd az AS Cannes, a tunéziai Etoile du Sahel, Stade Tunisien és Club Africain következett, volt örmény szövetségi kapitány, aztán az SC Bastia, az Évian Thonon Gaillard FC, az Auxerre, illetve idén februárig a Valenciennes FC kispadján ült. 2011-ben az év edzőjévé választották a francia másodosztályban.

Olvasói sztorik