NB I

Francia edzője lesz a Videotonnak

Az egyik tekintélyes sportlap értesülése szerint Bernard Casoni váltja Joan Carrillót a kispadon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Egyre inkább úgy tűnik, hogy nem csak alaptalan pletyka Joan Carrillo távozása a Videotontól. Akik a hazai híreszteléseket hajlamosak fenntartással kezelni, azoknak nyomatékul szolgálhatott egy horvát újságcikk, miszerint a Hajduk Split vezetőivel egyeztet a közös folytatásról a bajnokcsapat spanyol vezetőedzője.

És most itt egy újabb sajtóértesülés: a világ egyik legtekintélyesebb sportlapja, a franciaLe Equipe információja szerint Bernard Casoni lesz a Videoton új vezetőedzője. Az 53 éves tréner állítólag a napokban aláírja két évre szóló szerződését.

Játékosként 1970 és 1996 között az AS Cannes, a Toulon, a Matra Racing és az Olympique Marseille csapatait erősítette, a francia válogatottban harminc alkalommal szerepelt, ott volt az 1992-es Európa-bajnokságon is. Franciaországban kétszeres bajnok volt, a Bajnokok Ligájában egy ezüst- és egy aranyérmet nyert, majd a marseille-iekhez akkor is hűséges maradt, amikor a csapat a másodosztályba süllyedt.

Edzőként is az Olympique-nél kezdett, majd az AS Cannes, a tunéziai Etoile du Sahel, Stade Tunisien és Club Africain következett, volt örmény szövetségi kapitány, aztán az SC Bastia, az Évian Thonon Gaillard FC, az Auxerre, illetve idén februárig a Valenciennes FC kispadján ült. 2011-ben az év edzőjévé választották a francia másodosztályban.