NB I

Sovány sikerrel búcsúzott a bajnokcsapat

Szezonbeli utolsó hazai mérkőzésén a Videoton 1-0-ra győzött a Kecskemét ellen.
OTP Bank Liga, 29. forduló
Videoton FC – Kecskeméti TE 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, 2500 néző. Játékvezető: Fábián
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Fejes A., Maréval – Luijckx (Simon Á., 28.), Trebotics – Álvarez (Heffler T., 65.), Feczesin, Kovács I. – Ivanovszki (Sándor Gy., 77.). Edző: Joan Carrillo Milan
KTE: Tujvel – Szalai D., Szkopljak, Karan, Farkas A. – Eninful, Kitl (Csillag, 78.), Patvaros – Szavics (Dudás, 78.) – Novák, N’Diaye (Lévai, 69.). Edző: Bekő Balázs
Gólszerző: Trebotics (29.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A bajnok Videoton a március 21. óta nyeretlen – ennek ellenére a szezon meglepetéscsapatának számító – Kecskemétet fogadta az élvonal 29. fordulójának első vasárnapi találkozóján. A hazaiaktól Juhász Roland és Nikolics Nemanja, a vendégektől Lovrics, Fótyik, Vukaszovics és Laczkó Zsolt hiányzott. A kezdés előtt köszöntötték a harminc évvel ezelőtt UEFA Kupa-ezüstérmet nyerő Videoton játékosait és edzőit. A kezdőrúgást Szabó József, a nemzetközi sorozat egykori gólkirálya végezte el.

A fehérváriaknál három, az alföldieknél öt magyar játékos került be a kezdőcsapatba…

A második percben Ivanovszki közeli fejese a kapufa mellé szállt egy hazai szöglet után. A tizedik percben Maréval beívelését az öt és feles vonalán felugró Vinícius csúsztatta fejjel a kapu mellé. A fehérváriak remekül kezdtek, számos ígéretes támadást vezettek, ezért nagy meglepetésként hatott, amikor a 12. percben a Kecskemét büntetőhöz jutott. Pedig helyen ítélkezett a játékvezető, mert N’Diaye lövése után a labda Brachi karjáról pattant szögletre. A tizenegyest N’Diaye rendkívül gyengén végezte el, Calatayud vetődve kivédte.

A folytatásban Feczesin közeli lövése felperdült Tujvel kapuson, és az egyik védő felszabadított, aztán Kovács István remek beadása nem jutott el Feczesin Róbertig, mert a vendégek ismét menteni tudtak. A 19. percben Brachi szögletét nagy bravúrral, vetődve védte Tujvel. Tíz perccel később egy szöglet után Trebotics lőtt a tizenhatoson kívülről, a labda elsuhant a lábak között, ezért a kapus nem vette észre időben, túl későn vetődött, úgyhogy a labda a hálóban kötött ki (1-0). A negyvenedik percben Farkas András lerántotta Ivanovszkit a tizenhatoson belül, a bíró büntetőt ítélt. Feczesin állt a labda mögé, de a kapu mellé lőtt, ráadásul Tujvel remekül vetődött. A szünet előtt Feczesin közeli kísérletét hárította a KTE kapusa.

A 76. percben Feczesin Róbert a kapufára ívelt. A 88. percben egy szabadrúgás után Novák Csanád lőtt a hálóba, de a játékvezető – tévesen – nem adta meg a gólt, mert szerinte támadták Calatayud kapust. Más említésre érdemes esemény a második félidőben nem történt a bajnok Videoton szezonbeli utolsó hazai mérkőzésén.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa értékelte:

Semmi nem változott. A mai mérkőzés legnagyobb pozitívuma az volt, hogy sütött a nap, kiváló időjárásban tudtuk megnézni a találkozót, nem áztunk, nem fáztunk. Szakmailag egyébként értékelhetetlen volt. Meggyőződésem, hogy az edző elkésett néhány fordulóval, mert már korábban játszatnia kellett volna azokat, akikre biztosan számíthat a következő idényben, illetve a nemzetközi kupában. Nagyon meglátszott az összeszokottság hiánya, kívülállóként nem tudtunk meggyőződni arról, hogy valójában milyen képességű játékosokról van szó, és erősítést jelentenek-e.

Akkor lett volna jó a mérkőzés, ha a Kecskemét berúgja a büntetőjét, mert akkor nagyobb energiákat kellett volna mozgósítania a Videotonnak, hogy hátrányból megfordítsa az eredményt. Jelzésértékű, hogy a kezdés előtt a bajnokcsapatot ünnepelték, illetve megemlékeztek a harminc évvel ezelőtti UEFA Kupa-ezüstérmes csapatról is, de ahogy múlt az idő, a játék egyre jobban ellaposodott, érdektelenné vált. A Videoton csak arra törekedett, hogy megnyerje a meccset, de pluszenergiákat nem mozgósított, ezért a második félidő során már a füttyszó is felharsant.

Nyomaiban sem lehet felfedezni a csapat játékán, hogy a bajnokról van szó. Sajnos ízetlen, sótlan bajnokságnyerés volt ez. Megnyerték aztán semmi… A nézők pedig nem értik, miért engedtek le már több fordulóval a szezon vége előtt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik