NB I

Szép támadások helyett agresszivitás

Glázer Róbert szerint a bizonytalanság a teljesítmény és az eredmény rovására is megy.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A bajnok Videoton 1-0-ra legyőzte a vendég Kecskemétet az élvonal 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

Az első perctől a Videoton futballozott veszélyesebben, mégis a Kecskemét hagyta ki a legnagyobb gólszerzési lehetőséget a meccs elején, ugyanis N’Diaye büntetőt hibázott. A székesfehérváriak később is mezőnyfölényben játszottak, ennek eredményeként sikerült vezetést szerezniük, de előnyüket nem tudták növelni, mert Feczesin is kihagyott egy tizenegyest.

A folytatásban némileg visszaállt a Videoton, de a KTE nem tudott eredményes lenni, sőt a hazaiak akár több góllal is nyerhettek volna, de a lehetőségek kihasználatlanul maradtak, így minimális különbségű sikerrel búcsúzott közönségétől a bajnokcsapat.

A hazaiaknál a távozó játékosokról és a távozó vezetőedzőről szóló hírek, a vendégeknél pedig a licencproblémák okoznak bizonytalanságot immár hetek óta. A Rangadó.hu állandó szakértője, Glázer Róbert, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya szerint ez a teljesítmény és a szép játék, illetve egyben az eredmény rovására is megy.

Nagyon jó mérkőzést vártam, de gyenge meccset kaptam, én legalábbis így értékeltem – kezdte Glázer Róbert. – A Kecskemét 5-3-2-es, a Videoton pedig 4-2-3-1-es hadrendben játszott. Eléggé mozgalmasan kezdődött a mérkőzés, és némileg hasonlított a szombati Győr–Pécs találkozóhoz, hiszen gyorsan büntetőhöz jutott a vendégcsapat, de kimaradt. Utána adok-kapok következett, túlzottan agresszívak voltak a játékosok. Az első félidő élvezhető volt, de túl sok minden nem történt a pályán. Nem láttam olyan technikás megoldásokat, trükköket, kényszerítőket, amiket korábban sokszor láthattunk a Videotontól. Sajnos ezek most nem jöttek be. A pontrúgásaik elég veszélyesek voltak.

A sok sárga lap is mutatja, hogy sok kakaskodás, agresszivitás jellemezte a meccset, de nem csak a játékra korlátozódott ez, hanem az egymás közötti villongásokra is, ez pedig a játék rovására is ment. A levegőben lógott, hogy esetleg egyenlít a Kecskemét. Bár a fehérváriak is kihagyták a tizenegyest, de úgy érzem, megérdemelten nyertek minimálisan, egy-nullra. Hiányoltam, hogy a védők ritkán léptek be a játékba a támadások során, nem volt keresztmozgás. Kovács István az első félidőben még villogott valamelyest, de hiányoztak azok a szépen kidolgozott támadások, amelyek jellemzőek voltak mindkét csapatra.

Lehet, hogy a televízión keresztül küzdelmesnek tűnt a találkozó, de a helyszínre kilátogató nézők nem nagyon élvezhették. A Videoton és a Kecskemét meccsein is látszik az utóbbi időben, hogy a bizonytalanság a teljesítmény és a szép játék, illetve egyben az eredmény rovására is megy – mondta végül Glázer Róbert.

Olvasói sztorik