Nemzetközi foci

Edzőváltás a Videoton ellenfelénél is?

Lovrencsics, Kádár és Holman csapatánál a vezetőedző állása is tét az Európa Liga-selejtezőben.

Kapcsolódó cikkek

Az európai szövetség (UEFA) a közelmúltban felfüggesztette a lengyel Lech Poznan csapatára kiszabott zárt kapus büntetést, így a Videoton több ezer hazai szurkoló előtt lép majd pályára csütörtök este, az Európa Liga negyedik selejtezőkörének első mérkőzésén.

A poznani együttes – amelyben Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid is szerepel – honlapjának beszámolója szerint fellebbezésüket az UEFA a múlt hét végén elfogadta, és a további vizsgálatokig engedélyezte a 43 ezer férőhelyes INEA Stadion megnyitását a drukkerek előtt. A Lech a Bajnokok Ligája-selejtező második körében az FK Sarajevo ellen vívott párharc boszniai mérkőzésén történtek miatt kapta a büntetést, szurkolói ugyanis egy rasszista – illetve annak minősített – szövegű transzparenst feszítettek ki, ezért az UEFA a stadionbezárás mellett 50 ezer euró befizetésére is kötelezte a poznani klubot.

A Videotonnál ennél komolyabb problémákkal is küzdenek: Bernard Casoni vezetőedző sorsa a sikertelen bajnoki rajt után egyelőre kérdéses, de Burcsa Győző klubigazgató hétfőn már távozott, kedden Kovács Zoltánt nevezték ki sportigazgatónak. Sajtóhírek szerint Casoni a szerződésbontásról tárgyal a vezetőséggel, így nem is utazott el a csapattal Poznanba, a gárdát a francia szakember segítője, Pető Tamás irányítja majd a lengyelországi EL-meccsen.

Érdekesség, hogy az európai bajnokcsapatok közül a két legrosszabbul rajtoló találkozik csütörtök este. A lengyel sportsajtó szerinta Lech is edzőt válthat hamarosan, hiszen címvédőként a székesfehérváriakhoz hasonlóan gyengén kezdte az új bajnokságot (egy győzelem, egy döntetlen és három vereség). A képlet egyszerű: vagy a Videotont búcsúztatják el, vagy Maciej Skorza vezetőedzőt.

A Lech a BL-selejtező harmadik körében a svájci FC Basellel szemben maradt alul, míg a Videotont ugyanebben a szakaszban a fehérorosz BATE Boriszov búcsúztatta. A párharc győztese az EL 48 csapatos csoportkörében folytathatja, a vesztes számára pedig véget ér a nemzetközi kupaszereplés a mostani szezonra.

A magyar válogatott Nikolics Nemanját is foglalkoztató varsói Legia az ukrán Zorja Luhanszk vendége lesz Kijevben csütörtökön. A korábbi Videoton-csatár a nyári átigazolása után jól kezdett a varsói együttesben, amelynek színeiben eddig hét mérkőzésen hét gólig jutott, az EL-ben három pályára lépése alkalmával kétszer volt eredményes. A visszavágókat egy hét múlva rendezik.

Olvasói sztorik