Nemzetközi foci

Lech Poznan: harc az idővel

A lengyel bajnokcsapat vezetőedzője személyesen térképezte fel a Videoton játékát.

Kapcsolódó cikkek

A poznan.sport.pl cikke szerint egyelőre erősen kérdéses, kik játszhatnak a lengyel bajnok Lech Poznan színeiben a Videoton elleni, csütörtöki Európa Liga-selejtezőn, a párharc első meccsén. A negyedik forduló tétje a csoportkörbe kerülés.

Harc az idővel – így jellemzi a helyzetet a szerző, ami jól mutatja, hogy számos sérülés nehezíti Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid klubjának helyzetét.

Kasper Hamalainen, Barry Douglas, és talán Szymon Pawlowski pályára lépésére van esély, de Paulus Arajuuri, Darko Jevtic, illetve a Zaglebie Lubin elleni, 2-1-re elvesztett bajnoki meccsen megsérülő Lovrencsics és David Kownacki szinte biztosan kihagyják a székesfehérváriak elleni találkozót.

Márpedig ha tényleg így lesz, akkor a Lech összeállítása jelentősen eltér majd attól, amely megnyerte a lengyel bajnokságot. Azonban Maciej Skorza vezetőedző reménykedik, hogy van esély néhány lábadozó játékos pályára küldésére, hiszen csütörtökig még elég idejük van a gyógyulásra. Elsősorban Kasper Hamalainen felépülésében reménykedik a mester, mert – mind mondta – ha ő a pályán van, az egész csapat másképp játszik, és sérült finn támadója kreativitása az utóbbi időben nagyon hiányzott. Simon Pawlowski játékával kapcsolatban csak annyit jegyzett meg, hogy az orvosok és a játékos harcolnak az idővel; lehet, hogy sikerrel járnak, de az is előfordulhat, hogy nem.

Ami a lengyel és a magyar bajnokcsapat szereplését illeti: egyaránt rendkívül gyengén rajtoltak az új idényben. Nem véletlen, hogy nem a Bajnokok Ligájában, hanem az Európa Liga-selejtezőben találkoznak, a BL-kvalifikáció során ugyanis nem jártak sikerrel. Mindkét országban öt fordulón vannak túl a csapatok: a Lech négy, a Videoton három ponttal szerénykedik a tabella alsó régiójában.

Egy másik cikk beszámol róla, hogy a szombati Vasas–Videoton meccset (2-1) a lelátóról figyelte Maciej Skorza, a Lech Poznan vezetőedzője is, aki – figyelembe véve a közelgő találkozó fontosságát –, úgy döntött, hogy nem a segítőjét küldi megfigyelőnek, mint általában, de saját maga utazik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik