NB I

Az újonc is megverte a bajnokot

A Vasas hátrányból fordított, és végül 2-1-re nyert a Videoton ellen.
OTP Bank Liga, 5. forduló
Vasas FC – Videoton FC 2-1 (0-1)
Illovszky-stadion, 1500 néző. Játékvezető: Solymosi
Vasas: Nagy G. – Pajovics, Grúz, Debreceni, Hangya (Osváth, 79.) – Vida (Vukaszovics, 65.), Adamovics (Ubiparip, 72.), Berecz – Lázok, Novák, Remili. Edző: Simon Antal, Szanyó Károly
Videoton: Danilovics – Heffler T., Luijckx, Lang (Fejes A., 51.), Szolnoki – Trebotics – Oliveira, Pátkai, Kovács I., Ivanovszki (Gyurcsó, 67.) – Feczesin (Soumah, 75.). Edző: Bernard Casoni
Gólszerzők: Novák Cs. (48.), Remili (76.), illetve Kovács I. (45+1.)

Amikor a bajnoki címvédő az egyik újonc otthonában szerepel, szinte mindenki vendégsikert jósol, de a Vasas és a Videoton szombati mérkőzése előtt nem volt ennyire egyértelmű a helyzet, ugyanis rossz rajtjuknak köszönhetően az angyalföldiek és a székesfehérváriak is csupán három ponttal várták az élvonal ötödik fordulóját.

Az első tíz perc kiegyenlített játékot hozott, valamivel többet volt a labda a hazaiaknál, de komolyabb helyzetet a látogatók alakítottak ki: a harmadik percben Pátkai Máté beadását Kovács István fejelte a kapu fölé néhány lépésről. A túloldalon Lázok János lőtt a kapu fölé 25 méterről egy szabadrúgást. A 18. percben Trebotics tekert a kapu elé, a hosszú oldalon Feczesin Róbert becsúszva próbálta a labdát a kapuba juttatni, de végül nem érte el.

Nagy hazai helyzettel folytatódott a találkozó: Remili 14 méterről, hatalmas erővel lőtt kapura, a labda csupán centikkel ment fölé. A 26. percben Oliveira ígéretes helyzetből, 15 méterről lőtt a kapu mellé. Egy perccel később Trebotics adott szenzációs labdát Feczesinnek, aki a tizenhatos környékén átvette, majd lövés helyett a passzt választotta, ezért az angyalföldiek menteni tudtak. A hosszabbítás első percében Kovács István kapott szép labdát, majd 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (0-1).

A szünet után rögtön egyenlített a hazai csapat: egy szögletet követően Vida kicselezte Danilovicsot, majd középre adott, Novák Csanád pedig néhány lépésről az üres kapuba lőtt (1-1). Ezzel alaposan felpörögtek az eseménye. Az 56. percben Ivanovszki öt méterről a kapu mellé lőtt, majd Berecz lövését védte nagy bravúrral Danilovics. Ezután Kovács István egyedül vezethette a hazai kapusra a labdát, Nagy Gergely becsúszva próbált szerelni, a fehérvári átesett a kapuson. Az utolsó emberként elkövetett szabálytalanság ellenére a játékvezető sípja néma maradt. Az eset után Solymosi elküldte a kispadtól a hevesen reklamáló Bernard Casoni vezetőedzőt.

A 63. percben Grúz fejelt tíz méterről kapura, Danilovicsot nagyot védett. Négy perccel később Oliveira tíz méterről leadott lövését blokkolni tudták. A másik oldalon Remili beadása teljesen üresen találta Bereczet, aki rosszul vette át a labdát a kaputól nyolc méterre. Berecz kisvártatva ismét próbálkozott, de ezt a lövését nagy bravúrral védte Danilovics. A 74. percben Gyurcsó távoli szabadrúgását, majd közeli lövését is hárította Nagy Gergely.

A 76. percben Remili kapott szép labdát Berecztől, Fejes András becsúszva próbált menteni, de nem érte el a labdát, a Vasas támadója pedig 14 méterről kilőtte a jobb alsót (2-1). A 85. percben Gyurcsó szögletét Luijckx fejelte kapura, Nagy azonban ismét védett. Nyomás alatt tartotta ellenfele kapuját a Videoton, de nem tudott egyenlíteni, és címvédőként kénytelen volt elkönyvelni szezonbeli negyedik kudarcát – tudósított a vidi.hu.

A mérkőzést Rangadó.hu szakértője, Kiss László, a Vasas egykori válogatott klasszisa, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya értékelte:
A mérkőzés nem igazán tetszett, ami jó volt benne, az a Vasas győzelme. Elsősorban a támadókat, a kreatív megoldásokat figyelem, ezekkel nem kényeztettek el egyik csapat részéről sem, mert sok technikai hiba adódott. Egy védelmi hiba után Kovács István érdekes góllal szerzett vezetést a vendégeknek, szépen begurította.
A szünetben nem nagyon bíztunk a Vasas fordításában, nem igazán láttuk benne az erőt, de egy hasonló gólt tudtak szerezni, mint a Videoton, és máris megváltozott a játék képe, erőszakosabbá váltak a hazaiak, dominánsabbak lettek, a középpályájuk javult. Ekkor már lehetett látni, hogy megszerezhetik a győzelmet, és egy újabb védelmi hibát kihasználva egy furcsa góllal ez sikerült is.
Kiemelném Kovács Istvánt, mert a részéről jó hozzáállást és kreatív megoldásokat láttam a gólján kívül is. A többiektől viszont nem igazán, ezt pedig nagyon keveslem, mert sok magyar volt a pályán, akiktől többet vártam.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik