Nemzetközi foci bajnokok ligája

A BATE Boriszov egy jó Vidire készül

Otthon veretlen a belorusz csapat, de nem bízzák el magukat a párharc kedd esti első meccse előtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Videoton – BATE Boriszov BL-selejtező előtti sajtótájékoztatón Alekszandr Jermakovics, a fehéroroszok edzője elmondta: nem akarnak a tavalyi, Debrecen elleni párharcból kiindulni. Akkor óriási csatában, vért izzadva jutott tovább a BATE. Sok víz lefolyt azóta a Dunán, mondta a beloruszok trénere. Ez másmilyen meccs lesz.

A fehérváriak finoman szólva sincsenek csúcsformában, alig kezdődött el a bajnokság, de már van két vereségük (két meccsből). A walesi The New Saints elleni selejtezőt is véres verítékkel abszolválták, de a BATE trénere nem ebből indul ki.

– Láttuk mindkét meccset az előző fordulóban. A visszavágón úgy láttam, nem koncentrált eléggé a Videoton, de a játékból így is látszott, magasabb szinten van ellenfelénél. Nyilván levonták a következtetéseket abból a találkozóból, így ez egy nehéz mérkőzés lesz a számunkra – fogalmazott a tréner.

A két klub otthoni pozíciója ég és föld. A BATE a bajnokság felénél veretlenül, nyolc pont előnnyel vezeti a táblázatot, utóbbi hét meccsét kivétel nélkül megnyerte, míg a Vidi a már említett módon botladozik, szemmel láthatóan nincs egyben még a csapat. A Rangadó.hu kérdésére Jermakovics úgy felelt, mindez nem jelent sokat.

– A magyar bajnokság és a Bajnokok Ligája két különböző kávéház. A Videoton mindent meg fog tenni ellenünk. A bajnoki botladozásuk szerintem érthető, új edzőjük van, új stílussal. De mi arra a Videotonra készülünk, amelyik magas színvonalú játékot volt képes produkálni.

Az első mérkőzés eredményére vonatkozó kérdésre a fehérorosz csapat edzője annyit mondott, tippelni nem szeretne, jó játékot akarnak produkálni és akkor meglesz a megfelelő eredmény.

Az edző szavait a BATE 29 éves középpályása, Alekszandr Vologyko is megerősítette a sajtótájékoztatón: a BL-ben nincsenek könnyű ellenfelek, tisztelik a Videotont és kemény harc lesz a továbbjutásért – fogalmazott a játékos.

Régi ismerős a játékvezető

A 38 éves Alekszandar Sztavrev lesz a kedd esti, székesfehérvári mérkőzés játékvezetője, ő dirigálta 2011-ben a Videoton – Sturm Graz BL-selejtezőjét, amit a magyar csapat megnyert, mégis kiesett. A fehérorosz bajnokcsapatnak jó emlékei lehetnek róla, hiszen 2012-ben ő fújta a BATE Boriszov – Bayern München Bajnokok Ligája csoportmeccset, amelyet 3-1-re nyert meg a belorusz együttes. 2010-ben a Debrecennek is vezetett nemzetközi tétmeccset, akkor a Loki hazai pályán 5-0-ra kikapott az ukrán Metalliszt Harkovtól az Európa Liga csoportkörében – írja a vidi.hu.

Olvasói sztorik