Nemzetközi foci bajnokok ligája

Újra a BATE áll a magyar bajnok útjában

A Videoton a párharc elvesztése esetén az Európa Liga-selejtezőben folytatja szereplését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Újra a BATE Boriszovot kell legyőznie a magyar bajnoknak ahhoz, hogy bejusson a Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójába: a Videoton kedden fogadja fehérorosz riválisát, amely korábban kétszer is elbúcsúztatta a Debrecent.

A székesfehérvári együttes a második körben a walesi TNS-t ejtette ki 2-1-es összesítéssel, igaz, a hazai pályán játszott visszavágón csak a hosszabbításban tudta kicsikarni a továbbjutást érő gólt. A bajnoki címvédő az NB I új idényében sem remekel, hiszen a Honvéd és a Haladás ellen is egygólos vereséget szenvedett.

A BATE az előző fordulóban az ír Dundalkot verte otthon 2-1-re, majd az idegenben játszott gól nélküli mérkőzésen harcolta ki a harmadik körbe kerülést. A fehérorosz együttes tavaly 1-0-ra kapott ki Debrecenben, majd a visszavágón az utolsó pillanatokban szerzett góllal nyert 3-1-re, és továbbjutott.

Ha a Videotonnak sikerül kiejtenie a belorusz csapatot, akkor a következő körben már a főtáblára jutásért futballozhat a BL-ben. Ha a BATE kerül ki győztesen a párharcból, akkor a fehérváriak az Európa Liga selejtezőjének negyedik fordulójában folytatják, ahol ugyancsak a csoportkörbe kerülésért vívnak majd párharcot.

A keddi mérkőzés 20.30-kor kezdődik, a visszavágót jövő szerdán rendezik. Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a lengyel bajnok Lech Poznan szerdán fogadja a svájci FC Baselt.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló

Július 28. kedd, 20.30: Videoton FC – BATE Boriszov (fehérorosz)

Július 29. szerda, 20.45: Lech Poznań (lengyel) – FC Basel (svájci)

Olvasói sztorik