NB I

Visszavágott az áprilisi 0-7-ért a Haladás a Videotonnak

A szombathelyiek Juhász Roland öngóljával 1-0-ra győztek a székesfehérváriak otthonában.
OTP Bank Liga, 2. forduló
Videoton FC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, játékvezető: Solymosi
Videoton: Danilovics – Heffler T., Juhász R., Vinícius, Maréval – Simon Á. (Fejes A., a szünetben) – Koltai, Pátkai, Kovács I., Oliveira (Gyurcsó, 54.) – Ivanovszki (Soumah, 54.). Edző: Bernard Casoni
Haladás: Király G. – Schimmer, Jagodics M., S. Wils, Bosnjak – Nagy P., Iszlai, Batarelo (Th. Wils, 57.) – Ugrai (Gosztonyi, 77.), Martínez, Medgyes (Németh M., 66.). Edző: Mészöly Géza
Gólszerző: Juhász R. (öngól, 49.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Legutóbb áprilisban találkozott a Videoton és a Haladás, akkor 7-0-ra győztek a székesfehérváriak. A francia vezetőedző hat helyen változtatta meg a kezdőcsapatot a walesi The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőhöz (1-1) képest.

A hetedik percben Juhász Roland ívelt középre, Pátkai Máté pedig hét méterről a kapu fölé fejelt. Ezután Oliveira 22 méterről lőtt, de célt tévesztett. A túloldalon Predrag Bosnjak ívelt a kapu elé, de minden szombathelyi előtt elment keresztben a labda. A 13. percben Koltai Tamás passzolt középre, Pátkai egyből, 14 méterről lőtt, centikkel a kapufa mellé.

A 26. percben Ivanovszki ugratta ki Oliveirát, aki megpróbálta átpörgetni a labdát Király Gáboron, de elakadt a kapusban a próbálkozás, a kipattanót Koltai egyből ellőtte, óriásit védett a Haladás rutinos hálóőre. Két perccel később Oliveira remekül emelte át a védőjét, majd egy pattanás után 15 méterről lőtt, Király másodszorra védett.

A 31. percben Oliveira centerezését követően az érkező Pátkai előtt csak egy hajszállal ment el a labda. A folytatásban Medgyes lépett ki és a hálóba lőtt, de lesen volt, úgyhogy a találatát érvénytelenítették. A másik oldalon Kovács István szerzett labdát, végigszlalomozott a védők között, és tíz méterről lőtt, de Király ezt is védte. A 39. percben Ivanovszki labdáját Pátkai kecsegtető helyzetben nem lőtte el. Inkább passzolt, úgyhogy odalett a helyzet.

A hajrá is eseménydúsan alakult. Előbb Stef Wils fejelt tíz méterről, Danilovics hatalmasat védett, majd Batarelo 15 méterről leadott lövését is hárította. A fehérváriak részéről Maréval adott középre, Juhász Roland pedig a kapufa mellé pörgetett. Az első félidő utolsó eseményeként Ugrai lőtt a kapufa mellé egy szabadrúgást 32 méterről.

Az újrakezdést követően megszerezte a vezetést a Haladás: Ugrai Roland beadásába Juhász Roland csúsztatott bele, a labda pedig a hálóban kötött ki (0-1). Az 52. percben Maréval lőtt harminc méterről, de Király megfogta. Szombathelyi részről Ugrai távoli lövéssel próbálkozott, Danilovics a keresztléc fölé ütötte a labdát. A 61. percben Martinez lépett ki ziccerben, megpróbálta átemelni Danilovicsot, de a kapus belekapott a labdába és megfogta. Hat perc elteltével Bosnjak lőtt mellé, majd Ugrai vezethetett kontrát, de az utolsó pillanatban rosszul passzolt.

A 73. percben Király Gábor mentett Soumah elől, harminc méterre kifutva a kapujából. Gyurcsóhoz pattant a labda, de ő sem tudott elmenni a szombathelyi kapus mellett. A következő percben Fejes András lapos beadása után az érkező Pátkai 11 méterről éppen Királyt találta telibe – tudósított avidi.hu.

A szombathelyiek tehát a Fradi elleni verség után idegenbeli bravúrral javítottak, a Videoton viszont továbbra is pont nélkül áll a tabellán, ráadásul az első és a második fordulóban is olyan csapattól kapott ki, amelyik csak a tavaszi utolsó fordulóban biztosította a bennmaradást.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Jagodics Zoltán, a Haladás másodedzője értékelte. Azért a Ferencváros egykori kiváló játékosát kértük fel, mert ő a szombathelyi szakmai stáb tagjaként részese volt az áprilisi 7-0-s verségnek, és a mai sikernek is.
– Nagyon jó felfogásban játszott a csapatunk, nagyon meglátszott, hogy óriási összetartóerő van a csapatban, ami nem látszott annyira a null-hét alkalmával, amennyire kellett volna. Ma nagyon sok lehetőséget dolgoztunk ki, de nem akarok elégedetlen lenni. Király Gábor szenzációsan védett, és a Videoton most nincs olyan állapotban, mint az áprilisi siker időszakában. Nagyon megérdemelte a csapatunk ezt a győzelmet, minden szempontból. Ott folytattuk, ahol a Ferencváros ellen a második félidőben, amikor szerintem jól néztünk ki, bátrabban játszottunk, kijjebb jöttünk, ahogyan ezúttal is. Voltak olyan játékosaink, akik hét-tíz nappal ezelőtt érkeztek, és idő kell, hogy összegyúrjunk a társaságot.
Olvasói sztorik