Nemzetközi foci bajnokok ligája

Casoni: verhető csapat a BATE

A Videoton edzője szerint a legfontosabb, hogy ne kapjanak gólt a keddi első meccsen; Rudolf Gergely nemzetközi kupameccses eltiltás miatt nem játszhat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bernard Casoni ismeri a rossz főpróba – jó előadás relációt, legalábbis a Rangadó.hu kérdésére ezt válaszolta a belorusz BATE Boriszov elleni Bajnokok Ligája-selejtező hivatalos sajtótájékoztatóján: elméletileg jól kell teljesítenie csapatának a Haladás elleni rossz bajnoki után. Hozzátette, arról a találkozóról már nem szeretne külön beszélni. Ez egy magasabb szint lesz, a játékosnak felül kell múlniuk önmagukat. Ami ebben az esetben elsősorban azt jelenti, hogy képesek lesznek kihasználni a gólhelyzeteket.

„Saját magunkban kell bíznunk, nem a nézőkben vagy az újságírókban. A maximumot kell kihozni magunkból. Az első mérkőzésen is nagyon erősen kell koncentrálnunk, ugyanakkor a párharc két meccsen dől el” – tette hozzá Casoni, aki az újonnan igazolt Rudolf Gergelyre még nem számíthat, a játékos korábbi UEFA-eltiltása miatt.

„A BATE két mérkőzését láttuk, ennek alapján nem tűnik verhetetlen ellenfélnek. Koncentrálnunk kell a kapu előtt, az lenne a jó, ha mi szereznénk meg a vezetést. Hinnünk kell abban, amit elkezdtünk. Megvan a keretünk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el” – mondta Casoni, aki ezúttal tehát nem panaszkodott az új igazolások hiányára. A BATE Boriszov a közelmúltban megjárta a BL főtábláját, ahol legyőzte a Bayern Münchent, de Casoni nem akart az ellenfél erős és gyenge pontjairól beszélni.

A kérdésre, hogy mit tartana jó eredménynek az első meccsen, annyit mondott: ha nem kapnak gólt, az már megfelelő alap. Ugyanakkor a góllövők hiánya volt eddig az egyik legfeltűnőbb problémája a Videotonnak a bajnoki meccseken, Casoni szerint mindkét bajnokit megnyerhették volna jobb helyzetkihasználással.

„Nem tudom, mennyire fog visszavontan vagy előretoltan játszani az ellenfél, én a saját csapatomat igyekszem arra felkészíteni, hogy bármit játszik a BATE, arra legyen válaszunk” – mondta végül a Videoton edzője.

A Videoton – BATE Boriszov BL-selejtező első mérkőzése kedden 20.30-kor kezdődik Székesfehérváron, a visszavágót jövő szerdán játsszák. A továbbjutónak a Bajnokok Ligája-indulásért még egy kört kell mennie, a vesztes pedig az Európa Liga főtáblájáért játszhat még egy párharcot.

Olvasói sztorik