Nemzetközi foci

Priskin szerint Storck igazi munkamániás

Magyar gólokkal nyert a Slovan a nyitányon; Saláta Kornél is betalált.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A magyar válogatott Priskin Tamás szerezte a pozsonyi Slovan első gólját a szlovák élvonal 2015–2016-os szezonjában. A csatárral a meccsről, szlovákiai magyar csapattársáról, Saláta Kornélról és Dárdai Pál szövetségi kapitány távozásáról is beszélgetett az ujszo.com.

– Góllal kezdte a szezont, Aranyosmaróton az ön találatával vezetett a Slovan, amely végül 2-1-re nyert a Zlaté Moravce otthonában.

– Nagyon örülök, hogy góllal indítottam, ez egy csatárnak mindig fontos. Nehéz ellenféllel játszottunk, nagyon meleg is volt, nem volt egyszerű, de elhoztuk a három pontot. Több új játékos is van a klubban, de bízom benne, hogy össze tudunk érni egy olyan csapattá, amely sorozatban nyeri a mérkőzéseket.

– A Slovan második gólját Saláta Kornél fejelte.

– Sokat beszélgetünk Kornival, jóban vagyunk, így annak is nagyon örülök, hogy neki is sikerült gólt szereznie. Kiegyeznék azzal, ha ez így lenne minden meccsen.

– A csapattársak mit szóltak a góljához?

– Megjegyezték, hogy a két magyar játékos szerzett gólt az első meccsen, és így tudtunk nyerni 2-1-re.

– Aktuális hír, hogy Dárdai Pál távozik a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, helyét Bernd Storck veszi át. Mit szól hozzá?

– Sajnálom, hogy elmegy Pali, mert nagyon sokat köszönhet neki az egész csapat és az egész magyar labdarúgás, de egy olyan ember veszi át a helyét, aki tudja folytatni azt a munkát, amit Pali elkezdett. Bízom benne, hogy sikerül megvalósítani a célunkat, és kijutunk a franciaországi Eb-re.

– Az A-válogatott tagjainak volt már valamilyen kapcsolatuk Storckkal?

– Ha ideje engedte, és mi ott voltunk az edzőtáborban, akkor találkoztunk vele, így a csapat minden tagja ismeri őt személyesen. Az edzésmunkáját, edzésmódszereit egyelőre nem, de remélem, azt is megismerem, mert az azt jelenti, hogy ott leszek a keretben.

– Milyenek a személyes benyomásai Storckról?
– Teljesen pozitívak. Igazi munkamániás, aki tényleg él-hal a futballért. Bízom benne, hogy ezt át tudja adni nekünk, és azon az úton megyünk tovább, amelyen Palival elindultunk.

A teljes interjút itt olvashatják el!

Olvasói sztorik