Nemzetközi foci

Zökkenőmentes Priskin beilleszkedése

A Slovan Bratislavához szerződő válogatott csatár Magyarországról nem is kapott konkrét ajánlatot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hivatalosan június 19-én dőlt el, hogy a szlovák Slovan Bratislava együttesében folytatja pályafutását a Győri ETO-tól távozó Priskin Tamás. A korábban Angliában, Izraelben és Oroszországban is szereplő válogatott támadó hároméves szerződést kötött a bajnoki bronzérmes pozsonyi klubbal, amellyel az Európa Liga-selejtezőben is pályára léphet. A 28 éves csatár a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt első benyomásairól, és arról is miért éppen a Slovant választotta.

– A Slované volt a legkorábbi és legkonkrétabb ajánlat. Nagyon fontos szerepet játszott az is, hogy a családommal közel maradjunk Győrhöz. A másik lényeges szempont volt, hogy az Európa Ligában szereplő, valamint a bajnoki címért küzdő csapatban játszhassak – kezdte Priskin Tamás.

– Volt megkeresése máshonnan is? Arról nem volt szó, hogy Magyarországon maradjon?
– Magyarországról konkrét ajánlatom nem volt, de külföldről voltak érdeklődök. A családommal azonban úgy döntöttünk, hogy szeretnénk a közelben maradni.

– Hogyan érintette önt az ETO-nál kialakult helyzet? Mennyire nehéz tavaszon van túl?
– Azért is volt nehéz, mert nekem a Győr mindig a szívemben lesz. Korábban is gyakran kilátogattam a mérkőzésekre, hiszen nagyon szeretem a klubot és a várost. Nehéz volt számomra, szurkolok a csapatnak és a srácoknak, hogy sikerüljön megnyerniük az NB III-at, és minél előbb visszakerüljön a Győr az NB I-be.

– Több felkészülési mérkőzésen is túl van új csapatával. Hogy ment a játék, milyenek az első benyomásai?

– Teljesen jók az első benyomásaim, a tapasztalataim, minden rendben van. Úgy érzem, egyre jobban megy a játék. Eleinte csak egy félidőt kaptam, folyamatosan próbálnak beépíteni a csapatba. Eddig zökkenőmentes a beilleszkedésem.

– A nemzetközi porondon a gibraltári Europa FC csapatát kapták az első körben. Milyen céllal vágnak neki a hamarosan kezdődő Európa Liga selejtezőknek?
– Az első körön mindenképp túl kell jutnunk, hiszen olyan csapat ellen játszunk, amelyet kötelező kiejteni. Úgy érzem, a második fordulóban is mi leszünk a párharc esélyesei. Biztos vagyok abban, hogy sikeresen vesszük ezeket az akadályokat, és ha úgy alakul, kíváncsian várjuk, mit hoz számunkra a harmadik kör. Nem beszéltünk még a gibraltári ellenfélről, személy szerint annyit tudok, hogy nemrég lett önálló válogatottjuk, de őszintén megmondom, fogalmam sincs, hogy a gibraltári bajnokság milyen színvonalat képvisel.

– Egyénileg milyen célokat tűzött ki a szezonra?
– Egyénileg nem szoktam célokat kitűzni. A legfontosabb számomra, hogy kezdőként szerepelhessek az új csapatomban. Ha megadatik, akkor gólokkal és győzelmekkel szeretném ezt tarkítani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik