NB I

Király érezte, hogy Dárdai távozhat

Forró Gyula és Priskin Tamás is búcsúzik a távozó szövetségi kapitánytól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Hétfőn, kora délután vált hivatalossá, hogy távozik a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Dárdai Pál, mert klubcsapata, a Hertha BSC visszarendelte. A távozó kapitány első számú kapusa a válogatottban a Haladáshoz visszatérő Király Gábor volt, aki a Rangadónak nyilatkozott Dárdai távozása kapcsán.

– Nem a játékosok kompetenciája erről beszélni, de az biztos, hogy az eddigi munka abszolút pozitív volt, és követendő példa. A döntéseket azonban nem a játékosok hozzák meg, úgyhogy csak azt tudom mondani, hogy ugyanúgy kell tovább keményen dolgoznunk, és követni kell a mindenkori szövetségi kapitány intelmeit – kezdte a 95-szörös válogatott Király Gábor. – Érezhető volt, hogy Dárdai Pál távozása benne van a levegőben. Új szezon kezdődött, és napi szinten követem Herthát is, mint az összes korábbi csapatomat. Látom, hogy eléggé koncentrált munka folyik, és nagyon támaszkodnak Palira, mint vezetőedzőre. Azt gondoltam, hogy együtt végig tudjuk csinálni, de a döntéseket nem mi hozzuk. Mi játékosok vagyunk, mi a pályán teljesítünk. Eddig a szövetségi kapitány intelmeit próbáltuk követni, az ő intelmeit, és most én is kíváncsian várom a folytatást.

Forró Gyula nem örül

A szinte példátlanul sikeres szakvezető „találmánya”, felfedezettje volt a nemzeti csapat számára a Kecskemét korábbi, az Újpest jelenlegi védője, Forró Gyula, aki a Rangadó.hu érdeklődésre elmondta: az edzőváltás ellenére továbbra is szeretne a keret tagja maradni.

– Természetesen nem örülök neki, de ami engem illet, továbbra is mindent meg kell tennem, hogy sikeres legyen az Újpest, hiszen ettől függ az én egyéni teljesítményem, és annak megítélése is. Persze, örülnék neki, ha az új kapitány is számítana rám, és meg is fogok tenni mindent ennek érdekében – mondta Forró Gyula, aki egy kisebb sérülés miatt kihagyta a lilák első bajnoki meccsét. Mint elmondta, a combhajlítóizma meghúzódott, kilencven százalék, hogy a második fordulóban már hadra fogható lesz, de nem szeretné elkapkodni a visszatérést, nehogy súlyosabban rásérüljön.

Meg sem fordult a fejemben, hogy nem marad

A 47-szeres válogatott Priskin Tamást váratlanul érte Dárdai távozása.

– Sajnálom, hogy Dárdai Pál nem tudja velünk folytatni, mert nagyon sokat köszönhet neki a válogatott, és a magyar labdarúgás is. Azonban egy olyan ember veszi át a helyét, akivel nagyon jól ismerik egymást, ezért bízom benne, hogy folytatni tudjuk ezt a játékot, és a Dárdaival megkezdett utat. Az utóbbi időben meg sem fordult a fejemben, hogy ez így alakulhat, csak most értesültem róla az interneten, és mondhatom, hogy picit váratlanul ért. Remélem, ez semmilyen negatív hatással nem lesz a válogatottra, és tényleg maradni tudunk a megkezdett úton, hogy elérhessük a célunkat – mondta a Rangadó.hu megkeresésére Priskin Tamás, aki vasárnap góllal debütált bajnoki meccsen a szlovák Slovan Bratislava együttesében.

Olvasói sztorik