Nemzetközi foci bajnokok ligája

Litván, izraeli és orosz bíró

Az UEFA elkészítette a nemzetközi kupák második selejtezőkörében a visszavágók játékvezető-küldéseit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Az UEFA elkészítette a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a visszavágók játékvezető-küldéseit. A Videoton FC és a walesi The New Saints szerda esti, székesfehérvári találkozóját a litván Nerijus Dunauskas vezeti – írja a vidi.hu.

A 37 éves bíró a nemzetközi kapcsolatokért felel a litván szövetségben. Az Atlantas és a Vetra korábbi játékosa 2010 óta FIFA-kerettag. Dunauskas a nemzetközi kupákban eddig csak selejtezőkig jutott, de 2013-ban elődöntőt vezetett az U17-es Európa-bajnokságon.

A Videoton a múlt héten 1-0-ra nyert a walesi bajnok TNS otthonában. A párharc továbbjutójára a fehérorosz BATE Boriszov, vagy az ír Dundalk FC vár.

Az Európa Liga-selejtező második fordulójában a Debrecen csütörtökön 17 órától fogadja a lett Skonto FC csapatát. Rigában 2-2 lett az első meccs vége. A visszavágót a 32 éves orosz Vitalij Meskov vezeti, aki még csak 27 volt, amikor már az orosz élvonalban tevékenykedett.

A magyar csapatok közül a legnehezebb dolga minden bizonnyal a Ferencvárosnak lesz, hiszen 1-0-ra kikapott hazai környezetben a bosnyák FK Zeljeznicar elleni első meccsen. A szarajevói második találkozó játékvezetője az izraeli Orel Grinfeld lesz. A nemzetközi színtéren mindkét bírónak leginkább utánpótlásmeccsek jutottak eddig.

Továbbjutás esetén a Ferencvárosra a belga Standard Liége, a Debrecenre pedig a norvég Rosenborg vagy az izlandi KR Reykjavík vár. Három csapatunk közül a Videoton vereséggel, az FTC és a DVSC idegenbeli győzelemmel kezdte a magyar bajnokságot.

Olvasói sztorik