Nemzetközi foci

Balázs Benjamin marad Teplicében

A 25 éves középpályás örül, hogy távozott az a vezetőedző, aki nem favorizálta a légiósokat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A télen igazolt a cseh élvonalbeli FK Teplice együtteséhez a kaposvári nevelésű Balázs Benjamin. A 25 éves középpályás a felkészülés során remek teljesítményt nyújtott, de a bajnokság kezdete előtt edzőt váltott a klub, az új trénertől pedig kevés lehetőséget kapott, ezért még az is felvetődött, hogy a nyáron elhagyja a gárdát. Balázs a Rangadó.hu érdeklődésére beszélt az elmúlt fél évéről, és a jövőjéről is.

– Januárban kerültem ide, aztán a bajnokság kezdete előtt egy héttel új vezetőedző érkezett a csapathoz, aki nem annyira favorizálta a légiósokat. Nehéz volt beverekednem magamat, de így is sikerült kilenc mérkőzésen játszanom, amelyeken két gól és egy gólpasszt jegyeztem. A szezon vége felé már több olyan mérkőzés is volt, amelyen kezdőként léptem pályára. Lehetett volna több is, jobb is, de ahhoz képest, hogy most jöttem a klubhoz, úgy érzem, nem zártam rossz félévet – mondta Balázs Benjamin.

– Szerződése köti a Teplicéhez. Marad a cseh klubnál, vagy érkezett más ajánlat?
– Két és fél évig van még szerződésem a klubbal. Most David Vavruska személyében megint új edző érkezett hozzánk, aki korábban a Slovan Liberec trénere volt. Hétfőn kezdtük a felkészülést, és szerdán már felkészülési mérkőzést játszunk. Vannak új játékosok és próbázók is. Mindenki bizonyítani akar az új edzőnek, mindenki be akar kerülni a csapatba, de ez így természetes. Jelen állás szerint maradok Teplicében. Két magyar csapattól volt megkeresésem, külföldi érdeklődőről nem tudok. A menedzseremmel azt beszéltük meg, hogy még csak a közelmúltban kerültem ide, először itt kell beverekednem magamat a kezdőbe, és megmutatnom, hogy mit tudok. Utána lehet a klubváltáson gondolkodni, ha esetleg jön egy jobb ajánlat. Jól érzem magam itt, megkapok időben mindent, ami a szerződésemben szerepel. Tanulgatom a nyelvet, és bízom a sikeres folytatásban.

– Örült annak, hogy lecserélték a vezetőedzőt, aki annyira nem favorizálta?
– Megmondom őszintén, hogy örültem a tréner távozásának. A Viktoria Plzen ellen például győztes gólt rúgtam, de utána három hétig egy percet sem játszottam. Az okát nem tudtam, úgyhogy örülök, hogy új vezetőedző érkezett.

– Mivel töltötte a rövid szünetet? Hol pihent?
– Három hét pihenőt kaptunk. Az első héten a barátnőmmel meglátogattuk a családot, majd elmentünk nyaralni Törökországba, aztán egy hetet ismét otthon töltöttünk. Az utolsó napon már összepakoltunk, intéztük a papírokat, és vasárnap délután értünk vissza.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik