Nemzetközi foci

Még az edzőjét is meglepte a magyar légiós

A Csehországban gólt szerző és tizenegyest kiharcoló Balázs Benjamin minden nap egyre jobb akar lenni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Beszámoltunk róla, hogy szombaton bemutatkozott új csapata, a cseh élvonalbeli FK Teplice színeiben a Portugáliából távozó Balázs Benjámin. A premier remekül sikerült, hiszen gólt szerzett, illetve kiharcolt egy tizenegyest a Brozany ellen 3-2-re megnyert találkozón, amelyet végigjátszott. A klub honlapjának beszámolója szerint a támadó középpályás rendkívül népszerű volt az újságírók körében, akiknek angolul válaszolt.

– Nagyon nehéz volt az első barátságos mérkőzés, mert nehéz talajon játszottunk. A lényeg, hogy nyertünk, és természetesen örülök, hogy gólt szereztem, és kiharcoltam egy büntetőt. Most már tovább kell lépnünk, hiszen a folytatásban is kemény edzések várnak ránk, és kedden ismét meccset játszunk. Úgy érzem, minden nap javul a teljesítményem, megpróbálok a lehető legjobban dolgozni, és azt hiszem, tudok segíteni a csapatnak – nyilatkozta új klubja honlapjánBalázs Benjámin.

A kaposvári játékos szerint a portugál Vitória Guimaraes csapatánál az volt a baj, hogy nagyon későn, csak augusztusban csatlakozott a kerethez, ezért nem léphetett pályára az őszi idényben az élvonalban. A Teplicét azért választotta, mert a legjobb megoldásnak tartja, ugyanis a cseh labdarúgás jobb, mint a magyar.

Mint ismert, a cseh csapat edzője az a Zdenek Scasny, aki korábban a Debrecen együttesét irányította. Úgy vélekedett, hogy egyelőre nem nagyon tudja értékelni a felkészülésüket, hiszen az első 14 nap hagyományosan zajlott, ez valószínűleg minden csapatnál ugyanolyan. Ő is megerősítette, hogy az első dupla edzőmeccsen a talajviszonyok nem voltak ideálisak (ezt egyébként a fotókon is látni lehet), de mindenképpen füves pályán akartak játszani – történt két kisebb sérülés is, az egyik a Debrecen, a Nyíregyháza és a Kecskemét korábbi csatárát, a nigériai Salamit érinti.

Honfitársunkról annyit mondotta tréner, hogy még őt is meglepte a jó teljesítménye, mert nem várt ennyit tőle.

A Teplice kedden a cseh harmadosztályú Admira Praha, szombaton pedig a német Dynamo Dresden ellen lép pályára, majd Ciprusra utazik edzőtáborba.

Olvasói sztorik