Nemzetközi foci

VIDEÓ: három magyar gól külföldön

Tőzsér Dániel és Leandro de Almeida bajnoki találkozón, Balázs Benjámin pedig edzőmeccsen talált be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A közelmúltban igazolt Portugáliából a cseh élvonalbeli FK Teplice csapatához Balázs Benjámin, és szombat délelőtt, a Brozany elleni felkészülési mérkőzés 38. percében máris megszerezte első gólját új klubjában, később pedig kiharcolt egy tizenegyest, amiből megszületett a győztes találat. Ez volt az első téli edzőmeccsük, amit honfitársunk nem mellesleg végigjátszott, együttese 3-2-re nyert.

Az ugyancsak cseh Dukla Praha 5-1-re győzött a Zilina elleni találkozón. A prágaiaknál a DVSC szenegáli-francia csatára, Seydi kezdő volt, majd a 48. percben lecserélték.

Simon Attila osztrák csapata, az élvonalbeli Wolfsberger AC 3-0-ra győzött a TSV Hartberg elleni felkészülési találkozón. A magyar csatár kezdő volt. Szintén Ausztriában történt, hogy Gulácsi Péter együttese, a bajnoki címvédő Red Bull Salzburg 8-0-ra nyert a Wacker Innsbruck ellen. A magyar kapus az első félidőben kapott lehetőséget.

Az osztrák Sturm Graz csapatánál szerepelt próbajátékon a Győrből távozó Sváb Dániel, aki a hétközi edzőmeccsen pályára is lépett, de szombaton, a szlovén Velenje 6-0-s legyőzésekor már nem volt ott a keretben.

A 26. fordulót rendezték szombat délután az angol másodosztályban. Király Gábor együttese, a Fulham a 93. percben szerzett gólnak köszönhetően 2-1-re győzött odahaza a Reading ellen. Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers ugyancsak 2-1-re nyert, de vendégként, a Sheffield Wednesday otthonában. Mindkét magyar kapus a cserepadról nézte végig a meccset.

Bajner Bálint klubja, az Ipswich Town 3-1-es sikert aratott a Millwall vendégeként. Honfitársunkat a keretbe sem nevezték. Remek napja volt Tőzsér Dánielnek, hiszen végigjátszotta a Watford 5-0-ra megnyert meccsét a Charlton Athletic ellen, a negyedik találat előtt ő adta a gólpasszt, az ötödiket pedig ő szerezte. Az Ipswich a második, a Watford a hatodik, a Bolton a 14., a Fulham pedig a 15. helyen áll a tabellán.

A hosszú hónapok kihagyása után visszatérő Leandro de Almeida már a legutóbbi kupameccsen is gólt szerzett, most pedig a ciprusi élvonal 17. fordulójában volt eredményes az Omonia Nicosia színeiben. Az Ermisz elleni, idegenbeli meccs 32. percében talált a hálóba, de az ellenfél egyenlíteni tudott, így 1-1 lett a vége.

Az olasz harmadosztály (Lega Pro) A-csoportjának 21. fordulójában Novothny Soma csapata, az FC Südtirol gól nélküli meccset játszott a Bassano otthonában. A klubhonlap tudósítása szerint a fiatal magyar csatárnak négy helyzet is volt, de ezúttal nem szerzett gólt, viszont kapott egy sárga lapot.

Még csak ma, vagyis szombat délelőtt vált hivatalossá, hogy Holman Dávid a lengyel Lech Poznan csapatában folytatja pályafutását – egyelőre kölcsönben –, délután majdnem megszerezte első gólját új klubjában, amely 2-1-re elvesztette a kazah Ordabasy elleni edzőmeccset, Törökországban. Lovrencsics Gergő és Holman is a második félidőben kapott lehetőséget, és a fiatal támadó kétszer is ígéretes helyzetbe került.

A holland élvonal 18. fordulójában Babos Gábor csapata, az utolsó előtti helyen álló NAC Breda 4-1-re kikapott a Zwolle otthonában. A rutinos magyar kapus a kispadról nézte végig a meccset. A másodosztály huszadik körében Vida Krisztofer együttese, az 57. perctől emberhátrányban játszó De Graafschap hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedett az Emmen elleni meccsen. A fiatal magyar végigjátszotta a találkozót.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik