Nemzetközi foci

Köteleséknél is itt a tavasz

Belgiumban és Hollandiában is folytatódnak a bajnoki küzdelmek; edzőmeccsekből sem lesz hiány.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Szalai Ádám edzőmeccse

Egy magyar érdekeltségű edzőmeccset rendeznek pénteken: Szalai Ádám csapata, a német Hoffenheim a dél-afrikai Kaizer Chiefs ellen lép pályára.

Szombat – Leandro belelendült

Az angol másodosztály (Championship) 26. fordulójában Király Gábor csapata, a Fulham a közvetlen rivális Readinget fogadja. A harmadik helyről várja a Millwall elleni idegenbeli találkozót Bajner Bálint együttese, az Ipswich Town. Tőzsér Dániel és a Watford a Charlton Athletic ellen mérkőzik, míg Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers a Sheffield Wednesday vendége lesz.

A ciprusi élvonal 17. fordulójában Leandro de Almeida klubja, az Omonia Nicosia az ötödik helyezett Ermisz vendége lesz. A hosszú sérülés után visszatérő magyar válogatott játékos hét közben gólt szerzett a kupában; csapata a harmadik helyről várja a bajnoki folytatást.

A 18. fordulóval rajtol a holland bajnokság tavaszi szezonja: Babos Gábor csapata, a kiesőhelyen álló NAC Breda a negyedik Zwolle otthonában lép pályára.

A máltai élvonalban a 19. fordulót rendezik: Kecskés Zsolt csapata, a hat bajnoki óta nyeretlen Pieta Hotspurs a Qormi vendége lesz.

A Tamás Krisztiánt is foglalkoztató Varese a feljutásért harcoló Spezia otthonába látogat az olasz másodosztály 22. fordulójában. Filkor Attila csapata, a dobogótól két pontra álló Avellino a nyolcadik Pro Vercelli ellen meccsel idegenben. A harmadosztály A-csoportjában Novothny Soma klubja, az FC Südtirol a dobogós Bassanóval találkozik a 21. fordulóban.

Balázs Benjamin csapata, a cseh élvonalbeli FK Teplice az alacsonyabb osztályú Brozany ellen játszik felkészülési mérkőzést. Simon Attila együttesére is edzőmeccs vár: az osztrák Wolfsberger AC a Hartberggel találkozik.

Vasárnap – Kötelesék is elkezdik

Belgiumban is folytatódik a bajnokság: a 22. fordulóban a Köteles Lászlót is soraiban tudó KRC Genk a közvetlen üldöző, hetedik helyezett Lokeren vendége lesz. Kötelesék vereséggel zárták az őszt, míg riválisuk az elmúlt hat bajnokiján nem tudott nyerni.

A görög címvédő, Megyeri Balázst is foglalkoztató Olimpiakosz a Panetolikoszt fogadja a bajnokság 19. fordulójában. Megyeriék vezetik a tabellát, az ellenfél az ötödik helyen áll. Pintér Ádám csapata, a Levadiakosz a dobogóra hajtó Aszterasz Tripoliszt látja vendégül.

A holland első osztály 18. fordulójában Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen az Utrecht vendége lesz.

Vanczák Vilmos együttese, az FC Sion folytatja felkészülését: a svájci együttes a német harmadosztályú Dynamo Dresden ellen mérkőzik. Stieber Zoltán klubja is pályára lép: a német Hamburger SV a kazah FC Asztanával találkozik.

Olvasói sztorik