Nemzetközi foci

Szalai Ádám gólt lőtt Afrikában

A német Bundesligában szereplő Hoffenheim lejátszotta első felkészülési mérkőzését a dél-afrikai edzőtáborban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A német Bundesligában szereplő Hoffenheim lejátszotta első felkészülési mérkőzését a dél-afrikai edzőtáborban. Szalai Ádám nem került be a Pretoria University FC elleni kezdőcsapatba, de a szünet után csereként pályára lépett, és az 58. percben közelről a hálóba talált – ezzel a góllal szereztek vezetést a németek, de a házigazdák szinte azonnal egyenlítettek, így a vége 1-1 lett.

Az olasz Lega Pro A-csoportjának huszadik fordulójában Novothny Soma együttese, az FC Südtirol hazai pályán 2-0-ra nyert a Como ellen. A fiatal magyar csatár kezdő volt, a 66. percben lecserélték, de a második félidő tizedik percében majdnem ismét gólt szerzett – az előző bajnoki meccsen duplázni tudott –, ám a klubhonlap tudósításábólkiderül, hogy közeli fejesét a gólvonalról ki tudták rúgni a vendégek.

A görög élvonal 17. fordulójában Pintér Ádám csapata, a Levadiakosz vasárnap a Niki Volosz otthonában lépett volna pályára, de az ellenfél hetekkel ezelőtt visszalépett a bajnokságtól, ezért a meccs elmaradt, és honfitársunk klubja automatikusan megkapta a három pontot.

Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap 2-2-t játszott az ugyancsak holland Cambuur elleni felkészülési mérkőzésen. A magyar fiatal kezdő volt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik