Nemzetközi foci

Dél-Afrikában játszanak Szalaiék

A német Hoffenheim edzőtáborba vonult; Angliában, Görögországban és Cipruson bajnokikat rendeznek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Edzőmeccsekkel indul a hétvége

Pénteken kora délután Babos Gábor csapata, a holland NAC Breda az algériai MC Alger ellen játszik felkészülési mérkőzést.

Este a szintén holland Heerenveen lép pályára: Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata a belga Standard Liége ellen játssza idei második edzőmeccsét.

Szombat – Angol és ciprusi bajnokik

Az angol másodosztály 25. fordulójában Bajner Bálint együttese, az Ipswich Town a Derby Countyt fogadja. Igazi rangadót játszik a két együttes: Bajnerék a második, a vendégek a harmadik helyen állnak a bajnokságban. Tőzsér Dániel klubja, az ötödik helyezett Watford a Huddersfield vendége lesz, a Bogdán Ádámot is foglalkoztató Bolton Wanderers a Leeds Unitedet fogadja, míg Király Gábor és a Fulham a Cardiff otthonában bizonyíthat.

A ciprusi élvonalban Leandro de Almeida csapata, az Omonia Nicosia az Ethnikosz Aknasz ellen mérkőzik a 16. fordulóban.

A svájci FC Sion edzőmeccsel hangol a tavaszi nyitányra: Vanczák Vilmos csapata a szintén svájci Le Mont ellen mérkőzik.

Vasárnap – Debütál Megyeriék új edzője

Bemutatkozik a görög Olimpiakosz kispadján a héten kinevezett portugál Vítor Pereira. Megyeri Balázs csapata a hetedik helyezett Xanthi vendége lesz a 11. fordulóból pótolt mérkőzésen. A címvédő Olimpiakosz pillanatnyilag a második, elmúlt öt bajnokiján mindössze két pontot veszített.

Két magyar érdekeltségű edzőmérkőzés lesz a hét utolsó napján: Szalai Ádám csapata, a Dél-Afrikában edzőtáborozó német Hoffenheim a University of Pretoria vendége lesz. A holland másodosztályú De Graafschap is megkezdi a felkészülést: Vida Krisztofer klubja a szintén holland Cambuurral találkozik.

Olvasói sztorik