Nemzetközi foci

Bizonytalan a magyar légiós jövője

A román Dinamo Bucuresti kapusa, Kovács Zoltán már fél éve komoly hátsérüléssel bajlódik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyáron szerződött a román Dinamo Bucuresti csapatához Kovács Zoltán. A 29 éves kapus korábban megfordult az MTK, a Siófok, a Kaposvár, a Diósgyőr, illetve a ciprusi Arisz Limasszol és a Nea Salamina együttesében is. A román sportlapok a közelmúltban arról cikkeztek, hogy honfitársunkra a továbbiakban nem számít a fővárosi klub, és már januárban távozhat. Ezt látszik alátámasztani, hogy a Dinamo jelenleg Törökországban edzőtáborozik, Kovácsot viszont Bukarestben értük utol telefonon. A Rangadó.hu megkeresésére elárulta, valóban szóba került a távozása, de fél éve tartó komoly hátsérülése miatt bonyolult helyzetben van.

– Szóba került már egy esetleges szerződésbontás, de még semmit nem tudok teljesen biztosra mondani, ugyanis komoly probléma, hogy sérüléssel bajlódom – kezdte Kovács Zoltán. – Sajnos van egy hátsérülésem, amivel már fél éve szenvedek, gyakorlatilag amióta itt vagyok. A csapat két nappal ezelőtt utazott Törökországba edzőtáborozni. Megkérdezték, hogy el tudom-e kezdeni a munkát, mert ha igen, akkor menjek a csapattal, de mondtam, hogy sajnos nem bírom elkezdeni. Jelen pillanatban olyan állapotban vagyok, hogy ha nem rakom rendbe a hátamat, akkor a későbbiekben ezzel komolyabb gond is lehet. Még mindig itt vagyok Bukarestben, próbálunk olyan egyességre jutni, ami mindkét félnek megfelel. Utána meglátom, hogy mi lesz a jövőben.

A 29 éves hálóőr számára jelenleg az a legfontosabb, hogy felépüljön a sérüléséből, és újra el tudjon kezdeni edzeni.

– A klubvezetésnek is elmondtam, hogy bármiről tárgyalhatunk, de számomra most az a legfontosabb, hogy százszázalékos állapotba kerüljek és el tudjam kezdeni a felkészülést. Amíg ez nincs rendben, addig nem tudok egyről a kettőre jutni. Konzultáltam az itteni orvosokkal is, csináltunk felvételeket a hátamról. Ezeket elküldtük Magyarországra is, és onnan is kaptam szakorvosi véleményt. Az a baj, hogy nehezen állapítható meg, mennyi időt vesz igénybe a felépülés. Teljes mértékben attól függ, hogyan reagál a sérülésem a fizio- és manuálterápiás kezelésekre, amelyeket most fogok elkezdeni. A legfontosabb, hogy rendbe rakjam a hátamat, mert az elmúlt félévem gyakorlatilag arról szólt, hogy mindig fájt, ha edzettem. Ezt így nem szeretném tovább folytatni, mert ez a helyzet a mostani és az esetleges jövőbeli klubomnak sem jó, nekem meg aztán a legrosszabb…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik