Nemzetközi foci

Derbikkel folytatják a légiósok

Kovács Zoltán csapata a bukaresti, Dzsudzsák Balázs és a Dinamo a moszkvai rangadón szerepel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Bukaresti rangadón szerepelhet Kovács Zoltán

Köteles László és csapata is kiváló formában van a belga bajnokságban: a KRC Genk az első fordulóban kapott ki, az azt követő edzőváltás óta viszont nem talált legyőzőre. A csapat a 14. fordulóban a sereghajtó Waregem vendége lesz.

Bogdán Ádám alig egy héttel ezelőtt a közösségi oldalán azt írta, hogy már közel áll a visszatéréshez. Az ujjműtét után lábadozó kapus csapata, a Bolton Wanderers a Norwich City otthonában szerepel az angol másodosztály 15. fordulójában.

A lengyel élvonal 14. fordulójában Guzmics Richárd együttese, a Wisla Kraków a Korona Kielce vendége lesz.

Igazi rangadó vár Kovács Zoltán csapatára a román élvonal 13. fordulójában. A magyar kapust foglalkoztató bukaresti Dinamo a városi rivális Steaua otthonába látogat.

Korcsmár Zsolt az előző hetekben sérülés miatt kimaradt csapata, a Greuther Fürth keretéből. Az együttes a német másodosztály 12. fordulójában a zsinórban két meccset nyerő Union Berlin vendége lesz.

Szombat – Kupadöntőt játszik Gruborovics csapata

Stieber Zoltán csapata, a német élvonalban mindössze egy győzelemmel álló Hamburger SV a Bayer Leverkusent fogadja a tizedik fordulóban.

Az osztrák bajnokság két éllovasa, az egyaránt 28-28 pontot gyűjtő Red Bull Salzburg és Wolfsberger AC is szombaton este lép pályára. Előbbi az Admira Wacker elleni hazai mérkőzés erejéig nélkülözni kényszerül eltiltott kapusát, Gulácsi Pétert, Simon Attila viszont rendelkezésre állhat a WAC idegenbeli, SV Ried elleni bajnokiján.

Az angol Championship 15. körében Bajner Bálint csapata, az Ipswich Town a Blackpool vendége lesz. További két magyar érdekeltségű meccset is rendeznek magyar idő szerint 16 órától: Király Gábor együttese, a Fulham a Wigan otthonába látogat, míg Tőzsér Dániel klubja, a második helyen álló Watford a négy meccse veretlen Millwallt fogadja.

A görög élvonal nyolcadik fordulójában a 16 ponttal a második helyen álló, Megyeri Balázst is foglalkoztató Olimpiakosz a 13 pontos Aszterasz Tripoliszt fogadja.

Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen a holland bajnokság 11. fordulójában a Twente vendége lesz. A másodosztályban a 12. fordulót rendezik: Vida Krisztofer klubja, a De Graafschap a legutóbbi kilenc tétmeccsén nyeretlen Helmondot látja vendégül.

A Finn Kupa döntőjében a Gruborovics Tamást is foglalkoztató Inter Turku a bajnok Helsinki JK ellen mérkőzik. Hosszú sorozatot törhet meg a magyar játékos csapata: a Turku az elmúlt nyolc egymás elleni meccsükön nyeretlen maradt.

Az olasz másodosztály hétközi fordulójában Filkor Attila piros lapot kapott, így kihagyja az Avellino és a Catania elleni meccsét a 12. fordulóban.

Vasárnap – Moszkvában Dzsudzsák csapatára vár derbi

A német élvonal tizedik fordulójában két veretlen, ugyanúgy 17-17 pontot gyűjtő csapat találkozik: a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim a Borussia Mönchengladbach vendége lesz.

Az orosz első osztály legutóbbi két fordulójában csupán egy pontot gyűjtött Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva. Az együttes a Lokomotiv elleni városi derbin javíthat a 12. körben.

A kínai élvonal utolsó, harmincadik fordulójában Huszti Szabolcs együttese, a Csangcsun Jataj a szintén 31 pontot gyűjtő, így a kiesést jelentő 15. helyet három ponttal elkerülő Hangzsu Greentownt fogadja. A bennmaradást már mindkét klub biztosította.

Lovrencsics Gergő csapata, a 14. fordulót megelőzően a lengyel élvonal hatodik helyén álló Lech Poznan a harmadik helyezett Slask Wroclaw otthonában szerepel.

A török első osztály újonca, a Futács Márkót is foglalkoztató Mersin Idman Yurdu a Gaziantepspor elleni, idegenbeli bajnokival folytathatja jó rajtját a nyolcadik fordulóban.

Magyar idő szerint reggel hét órakor a Sydney FC vendége lesz az ausztrál élvonal negyedik fordulójában a Vernes Richárdot is soraiban tudó Central Coast Mariners.

Leandro de Almeida csapata, az Omonia Nicosia a sereghajtó, még nyeretlen Ayia Napát fogadja a ciprusi első osztály nyolcadik fordulójában.

A holland élvonal 11. fordulójában az öt meccse nyeretlen, Babos Gábort is foglalkoztató NAC Breda a Groningen vendégeként harcolhat a pontokért.

A norvég bajnokság utolsó előtti, 29. fordulójában Kovács Péter klubja, a trónfosztott Strömsgodset a bajnok Moldét fogadja.

Zsinórban három bajnokiját nyerte meg a portugál bajnokságban a Vítoria Guimaraes B csapata. Balázs Benjámin együttese a 13. fordulóban az Aves vendége lesz.

Vanczák Vilmos sérülése miatt biztosan kihagyja az FC Sion hazai, Aarau elleni bajnokiját a svájci élvonal 14. körében.

Hétfő – Formába lendülhet Pintér klubja

A görög élvonal nyolcadik fordulójában Pintér Ádám csapata, az első győzelmét a legutóbbi fordulóban megszerző Levadiakosz a negyedik helyezett Kallonihoz látogat.

Kalmár Zsolt együttese, a német másodosztály harmadik helyén álló RB Leipzig az ötödik helyezett Kaiserslauternnel találkozik hazai pályán.

Olvasói sztorik