Nemzetközi foci

Filkor csere volt, de kiállították

Keddi légiós-körképünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük. Cikkünkben a keddi mérkőzéseket foglaljuk össze.

Simon Attila lőtte csapata, a Wolfsberger AC első gólját az Osztrák Kupa nyolcaddöntőjében. A vendég Wiener Neustadt még az első félidőben egyenlített, és a második játékrész elején szerzett hazai gólra is volt válasza, de egy hajrában szerzett öngóllal (3-2) végül Simonék jutottak a legjobb nyolc közé. A magyar támadó a 81. percig volt a pályán, majd lecserélték.

A legjobb 32 között búcsúzott a Román Kupától a Kovács Zoltánt is foglalkoztató Dinamo Bucuresti. A magyar kapus a kispadon kapott helyet a másodosztályú CS Mioveni otthonában elszenvedett 1-0-s vereség alkalmával. Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi is búcsúzott: hazai pályán a Steaua Bucurestitől kapott ki 1-0-ra egy 89. percben kapott góllal.

A Holland Kupa nyolcaddöntőjében Vida Krisztofer 81 percet volt a pályán csapata, a De Graafschap 4-1-re megnyert találkozóján. A csapat az amatőr SV Deltasport Vlaardingenen jutott túl. A sikerhez a magyar támadó két gólpasszal járult hozzá. Babos Gábor nem kapott helyet a NAC Breda keretében: csapata a 2-2-es rendes játékidőt követően hosszabbításban 3-2-re verte a másodosztályban gyengélkedő Fortuna Sittardot.

https://www.youtube.com/watch?v=8-P8qWF1q8o

Nem bírtak ellenfeleikkel a magyar érdekeltségű csapatok az olasz másodosztály 11. fordulójában: a 83. percben becserélt Tamás Krisztián csapata, a Varese a Frosinone otthonában játszott 1-1-es döntetlent. Filkor Attila első meccsét játszotta az Avellinóban: a hetvenedik percben lépett pályára a Perugia otthonában, de majdnem rajta ment el a meccs – a 89. percben kiállították, ráadásul büntetőhöz is jutott a hazai együttes, ám az kimaradt, így 0-0-val zárult a találkozó.

Kikapott, így búcsúzott a Német Kupától a Greuther Fürth. A Korcsmár Zsoltot nélkülöző másodosztályú klub a Kaiserslautern otthonában szenvedett 2-0-s vereséget a második fordulóban.

Köteles László csapata 12 bajnoki óta veretlen a belga élvonalban: a KRC Genk a 13. fordulóban a Lierse SK-t győzte le. A meccset végigvédő magyar kapus ezúttal sem kapott gólt: a találkozót kettős emberelőnyben befejező csapata 3-0-ra nyert.

Harmadik tétmeccsén lépett pályára Király Gábor az angol Fulham színeiben. A magyar kapusnak egyelőre nincs szerencséje: a Ligakupa nyolcaddöntőjében együttese hazai pályán 5-2-re kapott ki a Derby Countytól, így a válogatott hálóőr három tétmeccsen immáron 13 kapott gólnál tart Angliában.

Olvasói sztorik