Nemzetközi foci

Kupaforduló vár a légiósokra

Stieber Zoltán csapata a Bayern Münchent fogadja; Futács Márkóéknak kötelező a továbbjutás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a hétközi mérkőzéseket foglaljuk össze.

Kedd – Hétközi kupadömping

Az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében már csak egy magyar játékos csapata van talpon: a Király Gábort foglalkoztató Fulham a Derby Countyt látja vendégül.

Simon Attila csapata, az osztrák Wolfsberger AC a szintén élvonalbeli Wiener Neustadtot fogadja a kupában a legjobb 16 között. A továbbjutás egy meccsen dől el.

A belga bajnokságban immáron 11 meccse veretlen, Köteles Lászlót is soraiban tudó KRC Genk a Lierse SK ellen folytathatja menetelését a 13. fordulóban.

Hollandiában is kupafordulót rendeznek: Vida Krisztofer csapata, a másodosztályú De Graafschap az amatőr bajnokság első osztályában szereplő SV Deltasport Vlaardingen ellen mérkőzik a nyolcaddöntőben. Babos Gábor csapata, a NAC Breda idegenbe látogat: a másodosztály sereghajtója, a szebb napokat is látott Fortuna Sittard lesz az ellenfél.

A Német Kupa legjobb 32 csapata között méri össze tudását a Greuther Fürth és a Kaiserslautern. Utóbbi együttes lesz a pályaválasztó, így Korcsmár Zsolt csapatának idegenben kellene kivívnia a továbbjutást. A két másodosztályú klub legutóbbi öt meccsét rendre a hazai csapat nyerte.

Tamás Krisztián együttese, az olasz másodosztályú Varese a második helyen álló Frosinone vendége lesz, míg a Filkor Attilát is soraiban tudó Avellino a szintén 16 pontot gyűjtő Perugiához látogat a 11. fordulóban.

A Román Kupa legjobb 16 csapata között a Kovács Zoltánt is foglalkoztató Dinamo Bucuresti a másodosztályú CS Mioveni vendége lesz. Bőle Lukács csapata is kedden bizonyíthat: az élvonalban gyengén szereplő CSMS Iasi a Steaua Bucurestit látja vendégül.

Szerda – A Bayernnel meccselnek Stieberék

A Német Kupa második fordulójának szerdai játéknapján három magyar érdekeltségű meccset rendeznek: Szalai Ádám élvonalbeli csapata, az idén még veretlen Hoffenheim a másodosztályú FSV Frankfurtot fogadja. Stieber Zoltán együttesére, a Hamburger SV-re a Bayern München elleni, hazai találkozó vár, míg Kalmár Zsolt csapata, a másodosztályú RB Leipzig a szintén második ligás Erzgebirge Auét fogadja. Utóbbi játékos sérült, így kihagyja a szerdai találkozót.

Az osztrák listavezető, bajnoki- és kupacímvédő Red Bull Salzburg az élvonaltól tavaly búcsúzó Wacker Innsbruck otthonában harcolhat a kupában a nyolc közé jutásért. Bár a hétvégén Gulácsi Pétert, a salzburgiak kapusát kiállították, eltiltása a bajnokságra szól, így akár pályára is léphet.

Pintér Ádám csapata, a görög Levadiakosz a kupa csoportkörének második fordulójában a szintén élvonalbeli Plataniasz vendége lesz. A Megyeri Balázst is soraiban tudó Olimpiakosz otthon bizonyíthat a Panioniosz ellen. Pintérék egy döntetlennel, Megyeriék pedig győzelemmel kezdtek az első fordulóban.

Csütörtök – Nehéz csata vár a Poznanra

Lengyelországban is kupafordulót rendeznek hét közben: Lovrencsics Gergő klubja, a Lech Poznan a nyolc tétmeccs óta veretlen, mindössze két pontot veszítő Jagiellonia ellen meccsel hazai pályán a legjobb 16 között. Lovrencsicsék sincsenek rossz formában: legutóbbi 12 tétmeccsükből csak egyet veszítettek el.

A sérült Vanczák Vilmost biztosan nélkülözi a svájci FC Sion a kupa nyolcaddöntőjében. A csapat a harmadosztályú FC Köniz vendége lesz.

Törökországban Futács Márkó csapata harcolhat a kupában a továbbjutásért: a Mersin Idman Yurdu a harmadosztályú Hataysporral mérkőzik hazai pályán.

Olvasói sztorik