Nemzetközi foci

Guzmics csapata hősiesen győzött

Gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok péntek esti mérkőzéseiről számolunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a péntek esti meccsekről számolunk be.

A lengyel első osztály 13. fordulójában Guzmics Richárd végigjátszotta csapata, a Wisla Kraków hazai meccsét. A vendég Podbeskidzie a második félidő elején már 2-0-ra vezetett, de a krakkóiak végül fordítottak, és 3-2-re nyertek.

Király Gábor csapata, az angol másodosztályban szereplő Fulham a 14. fordulóban házigazdaként 3-0-ra nyert a Charlton Athletic ellen. A rutinos magyar kapus a kispadról nézte végig a meccset.

A német másodosztály 11. fordulójában Korcsmár Zsolt csapata, a Greuther Fürth hazai pályán 5-2-es vereséget szenvedett a játéknap előtt még sereghajtó FSV Frankfurt ellen. Honfitársunkat nem nevezték a meccsre. Az RB Leipzig házigazdaként 2-0-ra győzött a VfL Bochum ellen. A hazaiak fiatal magyar légiósa, Kalmár Zsolt a 84. percben, csereként állt be.

A holland másodosztály 11. fordulójában Vida Krisztofer együttese, a De Graafschap 2-1-re kikapott a Volendam vendégeként. A magyar fiatal kezdő volt, és a 84. percig játszott.

Olvasói sztorik