Nemzetközi foci

Egy győzelemre van szükségük Husztiéknak

A kínai Csangcsun Jataj bennmaradása így sincs komoly veszélyben; Szalai Ádámék veretlensége folytatódhat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Guzmics csapata újabb sikere hajt

A lengyel első osztályban Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków három vereség után ismét győzött; a következő, 13. fordulóban hazai pályán a Podbeskidzie ellen folytathatja a pontgyűjtést a csapat.

Király Gábor csapata, az angol másodosztályban szereplő Fulham a 14. fordulóban a Charlton Athletic ellen mérkőzik hazai pályán.

Korcsmár Zsolt és Kalmár Zsolt egyaránt pénteken juthat szóhoz a német másodosztályban: előbbi csapata, a Greuther Fürth a sereghajtó FSV Frankfurtot fogadja, míg a Kalmárt is foglalkoztató RB Leipzig a VfL Bochum ellen törheti meg három meccse tartó nyeretlen sorozatát a 11. fordulóban.

A holland másodosztályban a Vida Krisztofert is foglalkoztató De Graafschap a harmadik helyen álló Volendam vendége lesz a 11. fordulóban.

Szombat – Szalaiék folytathatják veretlen sorozatukat

A német első osztályban még veretlen, Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim a 12 pontot gyűjtő, így két egységgel lemaradó Paderbornt látja vendégül. A kilencedik forduló másik magyar érdekeltségű mérkőzésén az idáig egy győzelmet felmutató, Stieber Zoltánt is foglalkoztató Hamburger SV a Hertha BSC vendége lesz.

Simon Attila csapata, az osztrák első osztályban egészen az elmúlt fordulóig listavezető Wolfsberger AC a negyedik helyezett SC Rheindorf Altach ellen javíthatja ki múlt heti vereségét a 13. forduló szombati játéknapján.

A belga élvonal 12. fordulójában a KRC Genk a Waasland-Beveren vendége lesz. Köteles László csapata tíz meccs óta veretlen az élvonalban, míg a hazaiak elmúlt öt tétmeccsükből csak egyet nyertek meg, négyszer pedig kikaptak.

Pintér Ádám az elmúlt fordulóban sérülés miatt maradt ki a görög Levadiakosz keretéből. Sereghajtó, még nyeretlen csapata a hetedik fordulóban az elmúlt három meccsén egy pontot gyűjtő Panionioszt fogadja.

Még mindig nyeretlen a román első osztályban Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi. Az együttes a 12. fordulóban a szintén gyenge formában lévő – elmúlt öt bajnokiján két pontot gyűjtő – Ceahlaul Piatra Neamt vendége lesz.

Vanczák Vilmos sérülés miatt hosszabb ideig nem állhat a svájci FC Sion rendelkezésére; csapata az élvonal 13. fordulójában a bajnoki címre hajtó FC Basel vendégeként szerepel.

Az angol másodosztály 14. fordulójának szombati játéknapján Bogdán Ádám csapata, a Bolton Wanderers a Brentfordot fogadja. A Bajner Bálintot is soraiban tudó Ipswich Town a Huddersfielddel találkozik hazai pályán, míg Tőzsér Dániel csapatára, a Watfordra a Middlesbrough elleni rangadó vár.

Leandro de Almeida együttese, a ciprusi élvonalban szereplő Omonia Nicosia a Doxa vendége lesz a hetedik fordulóban.

A feröeri pontvadászat a 27. fordulónál jár: Turi Géza klubja, a Víkingur a Toftirt fogadja, míg Gángó András együttese, a Runavík a Fuglafjordurral találkozik szintén hazai pályán.

A finn élvonalban Gruborovics Tamásért szoríthatunk: klubja, az Inter Turku a Jarót látja vendégül az utolsó, 33. fordulóban. A csapat egy győzelemmel még felléphet a nyolcadik helyre, vereségével pedig a tizedik pozícióba is visszacsúszhat a mostani kilencedik helyről.

A holland első osztály tizedik fordulójában a Babos Gábort második számú kapusként foglalkoztató NAC Breda az elmúlt öt bajnokiján csak két pontot veszítő Vitesse vendége lesz.

Kovács Péter együttese, a norvég címvédő Strömsgodset a kiesés ellen harcoló Haugesund otthonába látogat a 28. fordulóban.

Filkor Attila csapata, az olasz Avellino a másodosztály tizedik fordulójában az öt meccse veretlen Lancianót fogadja, míg a Tamás Krisztiánt is soraiban tudó Varese az élbolyhoz tartozó Barit látja vendégül.

Vasárnap – A hajrába értek Husztiék

Huszti Szabolcs csapata, a Csangcsun Jataj nyitja a hétvége utolsó napját: az együttes a kínai élvonal utolsó előtti, azaz 29. fordulójában a kiesés ellen menekülő Sanghaj Szenhszint fogadja. Huszti csapata eddig 31 pontot gyűjtött, s pillanatnyilag öt ponttal előzi meg a még kiesőhelyen álló Henan Constructiont, míg soros ellenfele 29 ponttal áll.

A lengyel első osztály 13. fordulójában Lovrencsics Gergő együttese, a Lech Poznan a Górnik Leczna elleni hazai bajnokin folytathatja négy meccse tartó veretlen sorozatát. Az ellenfél a legutóbbi öt idegenbeli bajnokiját rendre elveszítette.

Az osztrák bajnokság címvédője, a forduló előtt jobb gólkülönbségével listavezető Red Bull Salzburg a Grödig vendége lesz. Gulácsi Péter csapata a már említett Wolfsbergert előzi meg a tabella élén.

A Megyeri Balázst is foglalkoztató, görög címvédő Olimpiakosz a Panathinaikosz ellen vív rangadót hazai pályán az élvonal hetedik fordulójában.

A török első osztály újonca, a Futács Márkót is foglalkoztató Mersin Idman Yurdu a legutóbbi hétvégén elszenvedett veresége ellenére is a negyedik helyről várja az öt meccse nyeretlen, 13. helyen álló Eskisehirspor elleni bajnokit. A török élvonalban a hetedik fordulót rendezik.

Kissé leszakadt az élmezőnytől Kovács Zoltán csapata, a Dinamo Bucuresti: a fővárosi együttes a kiesőhelyen tanyázó Pandurii Targu Jiu ellen javíthat a román élvonal 12. fordulójában.

Balázs Benjamin csapata, a portugál másodosztályú Vítória Guimaraes B hazai pályán játszik az Olhanense ellen a 12. fordulóban.

Hétfő – Dzsudzsáknak szoríthatunk

A forduló előtt az orosz élvonal harmadik helyén áll a Dinamo Moszkva. Dzsudzsák Balázs csapata a 11. fordulóban a Rubin Kazanyt fogadja.

Olvasói sztorik