Nemzetközi foci

Félbeszakadt egy Európa Liga-meccs

Pozsonyban és Lille-ben is balhéztak a szurkolók.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Európa Liga csoportköreiben két mérkőzést is félbeszakítottak. A Slovan Bratislava – Sparta Praha mérkőzésen várható volt, hogy a házigazda szlovák szurkolók hűvös fogadtatásban részesítik majd a cseh drukkereket. A találkozó negyvenedik percében félbeszakadt, mivel a drukkerek egymást kezdték petárdákkal dobálni.

A csehek kitörtek a szektorukból, és a szlovákok felé indultak. A rohamrendőrök visszaterelték őket, de a többi szektorba is betörtek, és összeverekedtek a szlovák drukkerekkel. A bunyó után a rendőrök nehezen tettek rendet. Miután ez sikerült (több mint fél óra elteltével), újra folytatták a játékot a csapatok.

A balhéról néhány fotó ide kattintva megtekinthető! A prágaiak végül 3-0-ra győztes Pozsonyban.

https://www.youtube.com/watch?v=j_JIa0hu55M

A franciaországi Lille-ben az Everton drukkerei nem bírtak magukkal. Ötezer angol szurkoló váltott jegyet a meccsre, de a brit lapok szerint legalább tízezren utaztak el a francia városba, ahol már szerda este is balhéztak egyet a helyi huligánokkal, a meccs előtt pedig, az egyik téren rohamrendőröknek kellett megfékezni az ittas szurkolókat könnygázzal. A meccs végül gól nélküli döntetlent hozott.

Olvasói sztorik