Nemzetközi foci

Tőzsér csapata listavezető maradna

Dzsudzsák Balázsnak ezúttal nem kell tartania a hótól – Portugáliában játszanak EL-meccset.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a hétközi mérkőzésekről számolunk be.

Kedd – Rangadót játszik Tőzsér csapata

Teljes fordulót rendeznek kedden este az angol másodosztályban, amelyben ez lesz a 13. kör. Tőzsér Dániel csapata, a listavezető Watford a több fordulón keresztül első helyen álló, ám legutóbbi öt bajnokiján győzelem nélkül maradó (négy döntetlen, egy vereség) Nottingham Forestet fogadja. Király Gábor csapata, a 22. helyen álló Fulham a Rotherham United vendége lesz, míg Bajner Bálint együttese, az Ipswich Town a Cardiff City otthonába látogat. A sérülése után lábadozó Bogdán Ádám kihagyja csapata, a Bolton Wanderers idegenbeli meccsét a Charlton Athletic ellen.

Szerda – Megyeriék a Juventust fogadják

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján Megyeri Balázs csapata, a görög címvédő Olimpiakosz az olasz bajnokságot tavasszal utcahosszal nyerő, és jelenleg is listavezető Juventust fogadja. A magyar kapus eddig csak a hazai kupában jutott szóhoz csapatában, a többi sorozatban második számú hálóőrként számoltak vele.

A Bajnokok Ligája A-csoportjában pillanatnyilag minden csapat egy győzelemmel és egy vereséggel áll – gólkülönbségének köszönhetően a Juventus vezet, míg az Olimpiakosz a negyedik.

Csütörtök – Hógolyó után rendes labdát is látnak Dzsudzsákék

Az Európa Ligában is a harmadik fordulót rendezik a csoportkörben. Dzsudzsák Balázs csapata, az orosz élvonalbeli Dinamo Moszkva a portugál Estoril Praia otthonában lép pályára.

A hazai együttes a Varzim SC elleni, idegenbeli 2-1-es vereséggel hangolt a találkozóra, míg Dzsudzsákék hógolyócsatával melegítettek: mint arról a Rangadó.hu is beszámolt, bár a Dinamo elutazott a hétvégi, Amkar Perm elleni bajnokira, a pálya használhatatlansága miatt – nagy mennyiségű hó hullt a mérkőzést megelőző éjszaka – végül elmaradt a találkozó.

Az EL E-csoportjában a Moszkva két kör után még hibátlan, míg az Estoril egy győzelemmel és egy vereséggel áll.

A sorozat másik magyar érdekeltségű találkozóján a Gulácsi Pétert is soraiban tudó osztrák Red Bull Salzburg a horvát Dinamo Zagrebet fogadja a D-csoportban. A magyar kapus együttese négy, a zágrábi csapat eddig három pontot gyűjtött.

Úgy tűnik, a salzburgiak kimásztak a gödörből – a Bajnokok Ligája kiesést követően zsinórban öt meccsen mindössze egy döntetlent értek el, a többi találkozót elveszítették –, hiszen elmúlt öt tétmérkőzésükön nem veszítettek pontot, igaz a Zagreb sincs rossz formában: 12 forduló után még veretlen a horvát élvonalban, s csupán két meccsen veszített pontokat.

Olvasói sztorik