Nemzetközi foci

Gulácsi csapata megelőzte Simonékat

Szombati légiós-körképünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számolunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzésekről olvashatnak.

Gulácsi Péter védte a Red Bull Salzburg kapuját az SV Ried elleni bajnokin. Az osztrák címvédő egészen a 84. percig 2-2-re állt a 12. fordulóban rendezett találkozón, de Marcel Sabitzer hajrában szerzett duplájával végül 4-2-re megnyerte a találkozót. Simon Attila a kezdőcsapatban kapott helyet a listavezető Wolfsberger AC-ben; az együttes már a tizedik percben vezetést szerzett a Grödig ellen, de végül 2-1-re kikapott hazai pályán, így a Salzburg pontszámban utolérte és megelőzte a tabellán. A magyar támadót a 78. percben cserélték le.

Az angol másodosztály 12. fordulójában Tőzsér Dániel végig a pályán volt csapatában, a listavezetővé előlépő Watfordban a Sheffield Wednesday otthonában aratott 3-0-s siker alkalmával. Király Gábor és Bajner Bálint a kispadról nézték végig csapataik mérkőzését: előbbi együttese, a Fulham otthon nyert a Norwich ellen (1-0), míg a Bajnert foglalkoztató Ipswich Town 1-1-re végzett odahaza a Blackburn Rovers ellen. Bogdán Ádám műtét után lábadozik, így kihagyta a Bolton Wanderers 1-0-s győzelemmel végződő meccsét a Birmingham City otthonában.

Magyar idő szerint délelőtt tíz órakor lépett volna pályára az Amkar Perm otthonában Dzsudzsák Balázs együttese, a Dinamo Moszkva. Az orosz bajnokság tizedik fordulójára kiírt találkozót azonban a Permre zúduló havazás miatt el kellett halasztani. A Dinamo honlapján olvasható tájékoztatás szerint a meccset vasárnap sem tudják lejátszani, így a gárda visszatért a fővárosba. A meccs új időpontjáról később döntenek.

Bár egy öngóllal már a 12. percben vezetést szerzett, végül 2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán az ausztrál élvonalban szereplő Central Coast Mariners. A bajnokság második fordulójában a Wellington Phoenix győzte le Vernes Richárd csapatát. A magyar támadót – bár hét közben a kupában már kezdő volt – ezúttal sem nevezték a keretbe.

Korcsmár Zsolt válogatott szünetben szerzett sérülése nem jött rendbe, így nem nevezték a német másodosztályú Greuther Fürth keretébe. Csapata a Braunschweig otthonában játszott 2-2-t a tizedik fordulóban.

Az olasz másodosztály (Serie B) kilencedik fordulójában a Tamás Krisztiánt is soraiban tudó Varese a Bologna otthonában szenvedett 3-0-s vereséget. A magyar védő a kispadról nézte végig a találkozót.

A portugál második vonalban szereplő Vitória Guimaraes B Balázs Benjamin nélkül nyert 3-2-re a Portimonense ellen a bajnokság 11. fordulójában.

A 67. percben még 2-1-es hátrányban volt az Ergotelisz vendégeként a görög címvédő Olimpiakosz. Megyeri Balázs csapata azonban a hajrában fordított, és 3-2-re nyert. A magyar kapus a kispadról nézte társait az élvonal hetedik fordulójában.

A holland élvonal kilencedik fordulójában Babos Gábor a kispadról követte csapata, a NAC Breda mérkőzését. Az együttes a Den Haag ellen végzett 1-1-re hazai pályán úgy, hogy a kilencedik perctől emberelőnyben játszott, ráadásul a 11. percben büntetőt is hibázott. A Vida Krisztofert végig a soraiban tudó De Graafschap 2-0-ra verte az Achilles 29 csapatát a holland másodosztály tizedik fordulójában.

A Dinamo Bucuresti magyar kapusa, Kovács Zoltán is csere volt: együttese a Vasile Miriuta irányította CFR Cluj vendégeként kapott ki 2-1-re a román élvonal 11. fordulójában.

Olvasói sztorik