Nemzetközi foci

Szalai és Stieber egymás ellen játszhat

A veretlen, második helyezett Hoffenheim az utolsó előtti Hamburg vendége lesz a német élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – A válogatott szünet után két légiósunk nyitja a sort

A német másodosztály a tizedik fordulóval folytatódik a válogatott szünet után: Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig a Nürnberg vendége lesz.

Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi nyeretlenül sereghajtó a román élvonalban. A 11. fordulóban a négy meccs óta veretlen FC Botosanit fogadják.

Szombat – Kötelező meccs vár Dzsudzsákékra

Dzsudzsák Balázs csapata, az orosz élvonalban kilenc forduló után harmadik helyen álló Dinamo Moszkva az elmúlt két bajnokiján pont nélkül maradó Amkar Perm otthonában szállhat harcba a győzelemért a tizedik fordulóban.

Az osztrák első osztály két éllovasa, a listavezető Wolfsberger AC és a második helyezett Red Bull Salzburg egyaránt szombaton lép pályára a 12. fordulóban: előbbinél ott lehet a Grödig ellen készülő keretben Simon Attila, de a Salzburg kapusa, Gulácsi Péter kisebb műtéten esett át, így az ő játéka kérdéses az SV Ried elleni, hazai bajnokin.

Korcsmár Zsolt sérülés miatt kihagyta a válogatott legutóbbi, Feröer elleni mérkőzését. Csapata, a Greuther Fürth szombaton a Braunschweig vendége lesz a német másodosztály tizedik fordulójában. A Bild közelmúltbeli cikke szerint honfitársunk a kispadra szorul.

Megyeri Balázs csapata, a görög élvonalbeli Olimpiakosz az Ergotelisz ellen javíthat a hatodik fordulóban.

Az ujjsérülése után lábadozó Bogdán Ádám még nem lesz bevethető az angol másodosztály 12. fordulójában. Csapata, a sereghajtó Bolton Wanderers a Birmingham City vendége lesz. Tőzsér Dániel együttese, a Watford a Sheffield Wednesday otthonába látogat; Király Gábor csapata, a Fulham a Norwich ellen mérkőzik hazai pályán; Bajner Bálint együttese, az Ipswich Town pedig a Blackburn Roverst fogadja.

Magyar idő szerint reggel nyolc órakor lép pályára az ausztrál bajnokságban szereplő Central Coast Mariners: Vernes Richárd csapata az élvonal második fordulójában a Wellington Phoenix együttesét látja vendégül.

A holland első osztály kilencedik fordulójában a zsinórban három vereséget szenvedő, Babos Gábort is foglalkoztató NAC Breda az öt bajnoki óta nyeretlen Den Haagot látja vendégül. A másodosztályban a tizedik fordulót rendezik: Vida Krisztofer és a De Graafschap az Achilles 29 ellen készülhet.

Kovács Zoltán együttesére rangadó vár a román első osztály 11. fordulójában: a Dinamo Bucuresti a CFR Cluj vendégeként lép pályára.

Az olasz második vonalban szereplő, Tamás Krisztiánt is soraiban tudó Varese a Bologna vendége lesz a kilencedik fordulóban.

Balázs Benjamin együttese, a portugál másodosztályú Vitória Guimaraes B a Portimonense ellen bizonyíthat hazai pályán a bajnokság 11. körében.

Vasárnap – Magyarok találkoznak Németországban

A német élvonal nyolcadik fordulójában Szalai Ádám csapata, a veretlenül második helyen álló Hoffenheim Stieber Zoltán klubjához, az utolsó előtti helyen álló Hamburger SV-hez látogat.

A kínai első osztály 28. fordulójában Huszti Szabolcs együttese, a Csangcsun Jataj a kiesés ellen harcoló, legutóbbi két bajnokiján pont nélkül maradó Liaoning vendége lesz.

Lovrencsics Gergő és Guzmics Richárd csapatai vasárnap lépnek pályára a lengyel élvonalban: az előbbi játékost foglalkoztató Lech Poznan az utolsó előtti helyen álló Korona Kielce, míg Guzmics csapata, a zsinórban három tétmeccsét elveszítő Wisla Kraków a listavezető Gornik Zabrze vendége lesz a 12. fordulóban.

Vanczák Vilmos is megsérült, így nem is állhatott a válogatott rendelkezésére; a magyar védő klubcsapata, a svájci élvonalban szereplő FC Sion a harmadik helyezett Thunt fogadja a 12. fordulóban.

A török első osztályban Futács Márkó csapata bizonyíthat: az öt fordulót követően második helyen álló Mersin Idman Yurdu a még nyeretlen Trabzonspor otthonában lép pályára.

A holland élvonal kilencedik fordulójában Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen az egy ponttal többet gyűjtő, így negyedik helyen álló Cambuurt látja vendégül.

Köteles László csapata, a kilenc meccse veretlen KRC Genk a Westerlót fogadja a belga bajnokság 11. fordulójában.

A norvég élvonal címvédője, a Kovács Pétert is foglalkoztató Strömsgodset a Lilleströmmel vív rangadót a bajnokság 27. fordulójában.

A görög élvonal hatodik fordulójában a Levadiakosz a Veria vendége lesz. A vendégek játékosa, Pintér Ádám a válogatott szünetben megsérült, és biztosan kihagyja a hétvégi bajnokit.

A feröeri élvonal 26. fordulójában Gángó András csapata, a Runavík a HB Tórshavn, a Turi Gézát foglalkoztató Víkingur pedig a Skala Itrottarfelag vendége lesz.

A finn élvonalban már a 32. fordulót rendezik: Gruborovics Tamás együttese, az Inter Turku a Myllykoski PA otthonába látogat.

Az olasz másodosztály kilencedik fordulójában Filkor Attila csapata, az Avellino a Bari vendége lesz.

Olvasói sztorik