Nemzetközi foci

Potyogtak a magyar gólok külföldön

Huszti Szabolcs, Szalai Ádám és Tőzsér Dániel is eredményes volt csapatában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzéseket foglaljuk össze.

Huszti Szabolcs korai góljával szerzett vezetést a Csangcsun Jataj a kínai élvonal 27. fordulójában. A magyar támadó a negyedik percben vette be a Tianzsin Teda kapuját, ám a vendégek alig két perc múlva válaszoltak a találatra. A gyors gólváltást 85 perc gólcsend követte, így 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó. Huszti végigjátszotta a meccset.

Szalai Ádám előző klubja, a Schalke 04 ellen kezdőként kapott lehetőséget a Hoffenheim színeiben a német élvonal hetedik fordulójában. A magyar csatárnak mindössze fél óra kellett, hogy betaláljon korábbi csapatának: a 29. percben egy remek kiugratás után lőtt a léc alá – ezzel már 2-0-ra vezetett a Hoffenheim. Szalai a 64. percig volt a pályán; csapata a hajrában emberelőnybe is került, ám a Schalkénak még így is futotta egy szépítőgólra, így 2-1-gyel zárult a meccs. A Hoffenheim továbbra is veretlen idén – 13 pontjával pillanatnyilag a második a Bayern München mögött.

A Bundesliga másik magyar érdekeltségű találkozóján a Hamburger SV idegenben szerezte meg idei első bajnoki győzelmét: a Stieber Zoltánt a 66. perctől soraiban tudó együttes a Borussia Dortmund vendégeként nyert 1-0-ra. A mindent eldöntő találat még az első félidőben született – a 35. percben Lasogga volt eredményes.


Szalai Ádám találata

Az angol másodosztály 11. fordulójában Tőzsér Dániel szerezte csapata, a Watford egyetlen gólját a Brighton and Hove elleni bajnokin. A mérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, a magyar támadó végig a pályán volt. Király Gábor a kispadról nézte végig csapata, a Fulham 2-0-s vereségét a Middlesbrough otthonában – a Fulham továbbra is kiesőhelyen áll a bajnokságban, csakúgy, mint a sérült Bogdán Ádám nélkül hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedő Bolton Wanderers. A magyar kapus együttese a liga utolsó, 24. helyén áll.

Simon Attila csapata folytatja menetelését az osztrák élvonalban: a Wolfsberger AC idegenben verte 2-0-ra az Austria Wient, így továbbra is vezeti a tabellát. A magyar támadót a cserék közé nevezték, de nem lépett pályára.

Babos Gábor a kispadról nézte végig, ahogy kiütik együttesét, a 29. perctől emberhátrányban játszó NAC Bredát a holland élvonal nyolcadik fordulójában. A csapat a sereghajtó, ezidáig nyeretlen Heracles otthonában kapott ki 6-1-re. Otigba Kenneth is a kispadról nézte végig csapata vereségét: a Heerenveen a Willem II otthonában kapott ki 2-1-re. Varga Szabolcsot nem nevezte a találkozóra a klub.

A románok ellen készülő válogatott keretébe is behívott Tamás Krisztián ezúttal is a kispadról nézte végig csapata, az olasz másodosztályú Varese mérkőzését. Klubja a Brescia otthonában játszott 1-1-es döntetlent a hetedik fordulóban.

Az izlandi élvonal sereghajtója, a Thor Akureyri már a harmadik percben vezetést szerzett a dobogós KR Reykjavík ellen a bajnokság 22. fordulójában. Matus Sándor csapata azonban nem tudta megtartani előnyét, és 4-1-es vereséget szenvedett. A magyar kapus a kispadon kapott helyet.

Leandro de Almeida nélkül nyert 2-1-re az Omonia Nicosia az Ermisz ellen a ciprusi bajnokság hatodik fordulójában.

Olvasói sztorik