Nemzetközi foci

A Schalke ellen bizonyíthat Szalai

Egy héten belül másik egykori csapata ellen is pályára léphet a válogatott csatár a német Bundesligában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Guzmicsék javíthatnak

A lengyel élvonal 11. fordulójának pénteki játéknapján Guzmics Richárd csapata, az elmúlt két meccsét vereséggel záró Wisla Kraków lép pályára: az ellenfél a négy bajnoki óta veretlen, hatodik helyezett Jagiellonia lesz hazai pályán.

Korcsmár Zsolt együttese, a német másodosztály legutóbbi két fordulójában mindössze egy pontot gyűjtő Greuther Fürth a bajnokságot öt vereséggel kezdő, ám elmúlt három meccsén hét pontot gyűjtő Erzgebirge Aue ellen mérkőzik.

A Bőle Lukácsot is soraiban tudó, idén még nyeretlen CSMS Iasi az FC Brasov vendége lesz a román élvonal tizedik fordulójában.

A török élvonal újonca, a negyedik helyen álló Mersin Idman Yurdu – Futács Márkó csapata – a Bursasport fogadja az ötödik fordulóban.

A holland másodosztály kilencedik fordulójában a Vida Krisztofert is foglalkoztató De Graafschap a szintén 11 ponttal álló Den Bosch vendége lesz.

Szombat – Megint volt csapata ellen bizonyíthat Szalai

A német első osztály hetedik fordulójában a még nyeretlen, Stieber Zoltánt is foglalkoztató Hamburger SV a szintén gyenge formában lévő Borussia Dortmund vendége lesz. Szalai Ádám múlt héten volt csapata, a Mainz ellen bizonyíthatott a Hoffenheim színeiben, ezen a hétvégén pedig az előző klubja, a Schalke 04 ellen léphet pályára.

Huszti Szabolcs klubja, a kínai élvonal kilencedik helyén álló Csangcsun Jataj az egy ponttal többet gyűjtő, nyolcadik helyezett Tianzsin Tedát fogadja a 27. fordulóban.

Az angol másodosztály 11. fordulójában három magyar érdekeltségű meccset játszanak szombaton: a sérült Bogdán Ádám csapata, az utolsó előtti helyen álló Bolton Wanderers a Bournemouth ellen javíthat hazai pályán. Király Gábor együttese, a Fulham a Middlesbrough vendége lesz, míg a Tőzsér Dánielt soraiban tudó Watford a bajnokságban hat meccse nyeretlen Brighton and Hove ellen folytathatja veretlen sorozatát.

A Simon Attilát is foglalkoztató, osztrák listavezető Wolfsberger AC az Austria Wien elleni idegenbeli rangadón erősítheti meg vezető pozícióját.

A holland első osztályban két magyar érdekeltségű mecset rendeznek szombaton: Otigba Kenneth és Varga Szabolcs klubja, a Heerenveen a Willem II otthonában szerepel, míg a Babos Gábort is foglalkoztató NAC Breda a pont nélkül álló Heracles vendége lesz a nyolcadik fordulóban.

Leandro de Almeida hosszú kihagyás után lábadozik; csapata, az Omonia Nicosia az Ermiszt fogadja a ciprusi élvonal hatodik körében.

Matus Sándor csapata, az izlandi élvonal utolsó helyén álló Thor Akureyri hosszú vereség-sorozatot tört meg a legutóbbi hétvégén, ám a csapatra most sem vár könnyű feladat: a 22. fordulóban a dobogós KR Reykjavik vendége lesz.

A Serie B (olasz másodosztály) hetedik fordulójában a válogatottba is meghívott Tamás Krisztián csapata, a Varese a hat meccséből öt pontot gyűjtő Brescia vendége lesz.

Vasárnap – Lovrencsics sérüléssel bajlódott

Lovrencsics Gergő kisebb sérülése miatt több edzést is kihagyott a héten, így kérdéses, hogy ott lehet-e csapata, a lengyel élvonalbeli Lech Poznan bajnokiján – a csapat a második helyezett Belchatowot fogadja.

Az angol második vonal vasárnapi játéknapján Bajner Bálint klubja, a 18 pontjával ötödik helyen álló Ipswich Town a még veretlen, húsz ponttal második helyezett Nottingham Forest otthonában folytathatja hatmeccses veretlen sorozatát.

Az osztrák címvédő, Gulácsi Pétert is soraiban tudó Red Bull Salzburg a sereghajtó Wiener Neustadtot látja vendégül.

A hét elején edzőváltáson áteső, Vanczák Vilmost is foglalkoztató FC Sion a Luzernt látja vendégül a svájci élvonal 11. fordulójában. A Sion kilencedik, utolsó előtti helyről folytatja a bajnokságot – elmúlt öt bajnokiján nem szerzett pontot –, míg a Luzern még nem nyert meccset az élvonalban, és az utolsó helyen áll.

Köteles László együttese, a belga bajnokságban nyolc meccse veretlen KRC Genk a listavezető, még veretlen Anderlecht vendége lesz.

A norvég címvédő – Kovács Péter csapata – Strömsgodset a Sarpsborg 08 vendége lesz.

Kovács Zoltán együttese, a román első osztályban szereplő Dinamo Bucuresti a zsinórban három győzelmet arató CSU Craiova ellen folytathatja győzelmi sorozatát.

A feröeri élvonalban kapusaink csapatai hazai környezetben bizonyíthatnak: Turi Géza csapata, a harmadik helyezett Víkingur a hetedik Fuglafjördur, a Gángó Andrást is foglalkoztató Runavík a Klaksvík ellen meccsel.

Gruborovics Tamás csapata, a tizedik helyezett Inter Turku a nyolcadik Rovaniemi ellen készül a finn bajnokság 31. fordulójában.

A portugál másodosztályban szereplő, Balázs Benjámint is foglalkoztató Vítoria Guimaraes második csapata a hatodik Farense vendégeként javíthat 18. pozícióján.

Hétfő – Rangadót játszanak Kalmárék

A német másodosztály kilencedik fordulójában a harmadik helyen álló, Kalmár Zsoltot is foglalkoztató RB Leipzig a negyedik helyezett, egy ponttal kevesebbet gyűjtő Heidenheimet fogadja.

Az olasz másodosztályban Filkor Attila csapata, a második helyre felugró Avellino a két ponttal kevesebbel álló Ternana otthonában lép pályára.

Olvasói sztorik