Nemzetközi foci

Tőzsér gólja egy pontot ért

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzéseket foglaljuk össze.

A kínai élvonal 26. fordulójában az elmúlt két alkalommal pont nélkül maradó Csangcsun Jataj a Jiangsu Sainty otthonába látogatott. A mérkőzést a Huszti Szabolcsot végig soraiban tudó vendégek nyerték 2-0-ra, ezzel feljöttek a tabella nyolcadik helyére.

Az olasz másodosztályban a Varese a Trapani együttesét fogadta. A hazaiaknál Tamás Krisztián a keretben sem kapott helyet, de csapata így is 5-2-re nyert. Filkor Attila együttese az Avellino a Livornót látta vendégül, és a hosszabbításban szerzett góllal otthon tartotta a három pontot (2-1). Honfitársunk a cserepadról nézte végig a találkozót.

Az angol másodosztály kilencedik fordulójában a Watford a Blackburn Rovers otthonában lépett pályára. A vendégeknél Tőzsér Dániel végig a pályán volt, és csapata második találatát szerezte, de ez végül csak egy pontot ért (2-2). Ezzal a döntetlennel a tabella harmadik helyéről várják a folytatást. Király Gábor együttese a Fulham a Birmingham otthonába látogatott, ahol fordítani tudott és végül 2-1-re nyert. Szezonbeli első sikerükkel elmozdultak az utolsó pozícióból; a londoniak magyar kapusa a cserepadon nézte végig a találkozót. Az Ipswich Town magabiztosan tartotta otthon a három pontot a Rotherham United ellen (2-0). Bajner Bálint, a hazaiak csatára nem kapott lehetőséget. A sérült Bogdán Ádám klubja, a Bolton Wanderers otthon 2-0-ra kapott ki a Derby County együttesétől.

A norvég bajnok Strömsgodset a Viking FK-t látta vendégül az élvonal 25. fordulójában és 2-1-re nyert. A hazaiaknál Kovács Péter nem jutott szóhoz a találkozón.

Az osztrák első osztály éllovasa, a Wolfsberger AC az utolsó pillanatban szerzett góllal tartotta otthon a három pontot az Admira ellen. A hazaiak csatára, Simon Attila a cserepadról figyelte a mérkőzést.

A holland bajnokságban az Ajax felzárkózott az élen álló PSV Eindhovenhez, miután idegenben legyőzte a Babos Gábort is foglalkoztató NAC Bredát (5-2). A vendégek magyar kapusa nem kapott lehetőséget.

Bukott a görög bajnokság címvédője, az Olimpiakosz. Megyeri Balázs együttese az Atromitosz otthonában kapott ki 1-0-ra. A magyar kapust csereként nevezték, nem játszott.

A román élvonal kilencedik fordulójának fővárosi rangadóját a Dinamo Bucuresti annak ellenére megnyerte 3-0-ra, hogy a 85 percen keresztül emberhátrányban játszott a Rapid ellen. A győztes vendégek magyar kapusa, Kovács Zoltán a kispadról nézte végig a meccset.

A lengyel bajnokság szombati játéknapját a listavezető Legia Warszawa és a Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Lech Poznan összecsapása zárta. A vendégek már két góllal is vezettek a bajnokcsapat otthonában, de a találkozó végül 2-2-es döntetlennel zárult. A magyar szélső csere volt, de nem kapott lehetőséget.

A belga bajnokság kilencedik fordulójában a KRC Genk nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét és döntetlenre végzett a Charleroi ellen (1-1). A házigazdák kapuját Köteles László védte.

Olvasói sztorik