Nemzetközi foci

Lovrencsics egyet lőtt a hatból

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön szereplő magyar játékosok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzéseket foglaljuk össze.

A Lech Poznan 6-2-re legyőzte hazai környezetben a Zawiszát a lengyel élvonal kilencedik fordulójában. Lovrencsics Gergő kezdőként kapott lehetőséget, és egy gólt szerzett a találkozón, amelyet végigjátszott.

A belga élvonal nyolcadik fordulójában Köteles László együttese, a KRC Genk 2-1-re győzött a Mouscron Peruwelz otthonában. Honfitársunk végigvédte a mérkőzést.

A Greuther Fürth hazai környezetben 2-1-es győzelmet aratott a Kaiserslautern ellen a német másodosztály hatodik fordulójában. A hazaiak magyar válogatott védője, Korcsmár Zsolt kezdőként végigjátszotta a találkozót, ami után a Fürth a hatodik helyen áll.

A Tőzsér Dánielt foglalkoztató Watford a Bournemouth ellen lépett pályára odahaza az angol másodosztály nyolcadik fordulójában. Az 1-1-re végződő összecsapáson a válogatott középpályás végig a pályán volt, és egy sárga lap került a neve mellé. A Watford ezzel harmadik a Championship tabelláján. Király Gábor a kispadon ülve nézte végig, ahogy a Fulham hazai környezetben 1-0-ra kikap a Blackburntől, míg Bogdán Ádám műtétje után keretben sem volt a Bolton idegenbeli meccsén, amely 1-0-s vereséggel ért véget a Wolverhamptonnal szemben.

Pintér Ádám kezdőként egy félidőt kapott a Levadiakosz együttesében, amely 2-0-s vereséget szenvedett a Xanti vendégeként a görög élvonal negyedik fordulójában. Pintér csapata továbbra is nyeretlen, és a 15. helyet foglalja el. Megyeri Balázs a keretben sem volt, amikor az Olimpiakosz odahaza 3-0-ra legyőzte a Veria együttesét.

Filkor Attila nevezve sem volt az Avellinóba, amikor csapata 2-1-re nyert a Latina otthonában. Tamás Krisztián pedig a kispadon ülve nézte végig, ahogy klubja, a Varese 4-0-s vereségbe szalad bele a Pro Vercelli ellen az olasz Serie B negyedik játéknapján.

A Hoffenheim 2-0-ra nyert a Stuttgart otthonában a Bundesliga negyedik játéknapján, de Szalai Ádámot ezúttal nem küldte pályára edzője. A magyar támadó együttese az élre ugrott a német élvonalban, ugyanis a Hamburg hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a címvédő Bayern München ellen. A hazaiak magyar szélsője, Stieber Zoltán végigjátszotta a találkozót.

A Strömgodset 4-0-ra nyert a Bodö/Glimt otthonában a norvég élvonal 23. körében. A vendégek magyar csatárát, Kovács Pétert csereként nevezték, de végül nem lépett pályára.

Az osztrák Bundesliga kilencedik fordulójában a Salzburgot múlt héten legyőző Wolfsberger AC a Rapid Wien otthonában lépett pályára. Simon Attilát nem cserélte be edzője a 3-0-s vereséggel záródó találkozón.

A Vanczák Vilmost is soraiban tudó FC Sion 1-0-ra nyert az alacsonyabb osztályú Biel vendégeként a Svájci Kupa legjobb 32 csapata között. A párharc ezen az egy mérkőzésen dőlt el, így honfitársunk csapata a 16 közé jutott.

A Futács Márkóval a kezdőben felálló Mersin hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Rizesport a török élvonal harmadik fordulójában. A magyar válogatott támadó hatvan percet töltött a pályán.

A Heerenveen 1-1-es döntetlent játszott a Vitesse otthonában a holland első osztály hatodik fordulójában. A vendégeknél Otigba Kenneth és Varga Szabolcs cserék voltak, és edzőjük nem küldte őket pályára.

A román első osztály nyolcadik körében Kovács Zoltán együttese, a Dinamo Bucuresti a Bőle Lukácsot foglalkoztató CSMS Iasi-t győzte le 1-0-ra. A hazaiaknál Kovács nem volt nevezve, Bőle pedig a 34. percben lépett pályára csereként.

Olvasói sztorik