Nemzetközi foci

Otigba csapata rekordot döntött

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzésekről olvashatnak.

Szalai Ádám és Stieber Zoltán is csereként lépett pályára a német élvonal nyolcadik fordulójában rendezett Hamburger SV – Hoffenheim találkozón. Szalai az 53. percben a gólszerző Modestét váltotta a vendégeknél, míg Stieber a 79. percben lépett pályára a Hamburgban. A meccs 1-1-es döntetlent hozott.

A török élvonal hatodik fordulójában Futács Márkóval a kezdőben lépett pályára a Mersin Idman Yurdu a forduló előtt még nyeretlen Trabzonspor otthonában. A hazaiak az 54. percben szerezték meg a vezető gólt, ráadásul két perccel később már emberelőnybe is kerültek. A 71. percben azonban a Mersin büntetőhöz jutott, és bár Futács Márkó kihagyta azt, az ismétlést Delibalta a hálóba vágta. A hajrában azonban kihasználta mezőnyfölényét a Trabzonspor, és 3-1-re nyert. Futács Márkót a 75. percben, 1-1-nél cserélték le.

A lengyel élvonal 12. fordulójában Lovrencsics Gergővel a soraiban futott ki a pályára a Lech Poznan az utolsó előtti helyen álló Korona Kielce vendégeként. A magyar támadó csapata kétszer is vezetéshez jutott az első félidőben, de egy 94. percben kapott góllal csak 2-2-es eredményt ért el. Lovrencsics a 82. percig volt a pályán, ő volt csapata harmadik lecserélt játékosa. Guzmics Richárd végigjátszotta a Wisla Karków bajnokiját: az együttes a forduló előtt még listavezető Gornik Zabrze otthonában nyert 5-0-ra.

Huszti Szabolcs kezdőként egy félidőt játszott a Csangcsun Jatajban. A magyar támadót a szünetben cserélték le, amikor is csapata már 2-0-s hátrányban volt a Liaoning vendégeként. A váltás sem segített az együttesen, amely végül 3-1-re kapott ki a kínai élvonal 28. fordulójában.

Rekordot döntött Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen a holland élvonal kilencedik fordulójában: az együttes a liga történetének leghamarabb megítélt tizenegyesét – kilenc másodperc telt el a kezdősípszó és a büntetőt jelző sípszó között – váltotta gólra a Cambuur elleni bajnokin. A második játékrész elején aztán megduplázta előnyét a hazai együttes, ám a vendégek alig negyed óra alatt egyenlítettek. Mindkét magyar játékos a kispadon kezdett – Otigba a 76. percben pályára lépett, Vargát viszont nem cserélték be.


Kilenc másodperc kellett a büntetőhöz by goalsandmore

A belga első osztály 11. fordulójában is Köteles László védte a KRC Genk kapuját: a csapat tíz meccsesre nyújtotta veretlen sorozatát, ugyanis odahaza 3-1-re győzte le a Westerlót.

A görög élvonal hatodik fordulójában a Levadiakosz a Veria vendégeként kapott ki 2-1-re. A Levadiakosz magyar játékosa, Pintér Ádám sérülés miatt nem állhatott csapata rendelkezésére.

Gruborovics Tamás együttese is 2-0-s előnyből veszített pontokat: a finn élvonal 32. fordulójában a magyar játékosát végig a soraiban tudó Inter Turku már a 27. percben 2-0-ra vezetett a Myllykoski PA otthonában, ám végül be kellett érnie egy 2-2-es döntetlennel.

Az FC Sion magyar védője, Vanczák Vilmos a válogatott szünetben sérült meg, és a Thun elleni, vasárnapi bajnokira sem nevezték. Csapata 0-0-s döntetlent ért el a svájci élvonal 12. fordulójában.

Kovács Péter a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a norvég címvédő Strömsgodset 2-1-re legyőzi hazai pályán a Lilleströmöt a bajnokság 27. fordulójában.

A feröeri élvonal 26. fordulójában Gángó András csapata, a Runavík a HB Tórshavn otthonában kapott ki 3-0-ra. A Turi Gézát foglalkoztató Víkingur a Skala Itrottarfelag vendége volt: a magyar kapus csapata a 17. percben már 3-0-s hátrányban volt, ám végül megmentette az egyik pontot (3-3).

Az olasz másodosztály kilencedik fordulójában Filkor Attila együttese, az Avellino a Bari otthonában kapott ki 4-2-re. A magyar játékos a kispadon kapott helyet, de nem cserélték be.

Olvasói sztorik