Nemzetközi foci

Kovács Péter két gólt lőtt

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzésekről számolunk be.

A svájci első osztály 13. fordulójában a vendég FC Sion 1-1-et játszott az FC Basel ellen. A látogatók magyar válogatott védőjét, Vanczák Vilmost nem nevezték a mérkőzésre.

A holland élvonal tizedik fordulójában Babos Gábor csapata, a NAC Breda 2-2-t játszott a Vitesse otthonában. A negyvenedik születésnapját pénteken ünneplő kapus a kispadról nézte végig a meccset.

A belga első osztály 12. körében Köteles László végigvédte a KRC Genk meccsét. Együttese a 93. percben lőtt gólnak köszönhetően 1-0-ra nyert a Waasland-Beveren otthonában.

Az osztrák élvonal 13. fordulójában a Wolfsberger AC hazai környezetben gól nélküli meccset játszott az Altach ellen. A házigazdák magyar csatára, Simon Attila a 68. percben, csereként lépett pályára.

Megszerezte első győzelmét a görög élvonal kiesőhelyén álló Levadiakosz, amely a hetedik fordulóban 1-0-ra győzött a Panioniosz ellen. A hazaiak magyar játékosa, Pintér Ádám a kispadon ült, de edzője nem cserélte be.

Az angol másodosztály 14. fordulójában az ujjműtét után lábadozó Bogdán Ádámot nélkülöző Bolton Wanderers házigazdaként 3-1-re győzött a Brentford ellen. Bajner Bálint együttese, az Ipswich Town odahaza 2-2-t játszott a Huddersfield ellen, a magyar csatár a kispadról nézte végig a meccset. Tőzsér Dániel végigjátszotta a Middlesbrough otthonában 1-1-re végző Watford meccsét. A Bolton a 22., az Ipswich a 10., a Watford a 2., Király Gábor klubja, a Fulham pedig a 20. helyen áll.

A német élvonal kilencedik fordulójában Stieber Zoltán együttese, a Hamburg 3-0-ra kikapott a Hertha vendégeként, Berlinben. A magyar válogatott játékos a kispadról nézte végig a kudarcot. Szalai Ádám csapata, a házigazda Hoffenheim egy kihagyott büntető ellenére 1-0-ra nyert a Paderborn ellen. Honfitársunk kezdő volt, az 58. percben lecserélték.

A feröeri pontvadászat 27. fordulójóban Turi Géza klubja, a Víkingur 3-1-re verte a vendég Toftirt, Gángó András együttese, a Runavík pedig 4-2-es sikert aratott a Fuglafjordur ellen, szintén hazai környezetben.

A norvég élvonal 28. fordulójában a címvédő, ám ebben a szezonban gyengélkedő Strömsgodset 3-2-re kikapott a Haugesund otthonában. A tapasztalt magyar csatár, Kovács Péter a 74. percben állt be csereként a vendégekhez, és csapata mindkét találatát ő szerezte.

A finn élvonal 33. fordulójában Gruborovics Tamás csapata, az Inter Turku 1-0-ra elvesztette hazai pályán a Jaro elleni meccset, amelyet honfitársunk végigjátszott.

Az olasz másodosztály tizedik fordulójában Tamás Krisztián a cseresorból nézte végig, ahogy csapata, a házigazda Varese 2-1-re győz a Bari ellen. Filkor Attila is a kispadon ült, és ő sem állhatott be, amikor együttese, az Avellino hazai pályán 1-1-re végzett a Lanciano ellen. Érdekesség, hogy mindkét csapat két-két játékost állított ki a játékvezető.

Hiába vezetett a szünetben két góllal, a 12. fordulóban sem tudta megszerezni első sikerét a román első osztályban Bőle Lukács csapata, a CSMS Iasi, amely 2-2-t játszott a Ceahlaul Piatra Neamt otthonában. Honfitársunk végigjátszotta a találkozót.

A ciprusi élvonal hetedik körében a súlyos sérülés és műtét után továbbra is hiányzó Leandro de Almeidát nélkülöző Omonia Nicosia 1-0-ra győzött a Doxa otthonában.

Olvasói sztorik