Nemzetközi foci

Gulácsi Pétert kiállították

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Lássuk, hogy teljesítettek a magyar játékosok vasárnap!

A lengyel első osztály 13. fordulójában Lovrencsics Gergő a szünet után állt be csereként a Lech Poznan csapatába, amely 1-0-ra győzött a Leczna ellen, ezzel a tabella hatodik helyére lépett előre.

A kínai élvonal 29. (utolsó előtti) fordulójában Huszti Szabolcs csapata, a Csangcsun Jataj hazai pályán 2-0-ra kikapott a Sanghaj Szenhszin elleni kiesési rangadón. Honfitársunk végigjátszotta a meccset, és a 78. percben sárga lapot kapott. Klubja a tabella 12. helyén áll, és már csak extrém eredmények esetén búcsúzhat az első osztálytól.

A Mersin hazai pályán harminc percen keresztül emberhátrányban játszott, mégis 4-2-re legyőzte a Eskisehirsport a török első osztály hetedik fordulójában. A tabella második helyén álló hazaiknál a magyar válogatott támadó, Futács Márkó kezdőként 69 percet töltött a pályán.

A holland élvonal tizedik fordulójának zárómeccsén Varga Szabolcs és Otigba Kenneth együttese, a Heerenveen 2-2-t játszott a Zwolle otthonában. Fiatal honfitársaink a kispadról nézték végig a meccset.

A Red Bull Salzburg 2-2-t játszott a Grödig otthonában az osztrák Bundesliga 13. fordulójában. A vendégek magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter a 34. percben összehozott egy tizenegyest, amiért piros lapot kapott.

A román élvonal 12. fordulójában a Dinamo Bucuresti 3-2-re legyőzte a Pandurii együttesét. A hazaiak magyar hálóőre, Kovács Zoltán csereként nézte végig az összecsapást.

Balázs Benjámin együttese, a Vitoria Guimaraes B 3-2-re nyert odahaza az Olhanense ellen a portugál másodosztály 12. fordulójában.

Megyeri Balázs a kispadon ülve nézte végig, ahogy csapata, az Olimpiakosz 1-0-s győzelmet aratott hazai környezetben a városi rivális Panathinaikosz ellen a görög élvonal hetedik fordulójában.

https://www.youtube.com/watch?v=YoDHAQn-9Is

Olvasói sztorik