Nemzetközi foci

Futács jobb félszezont ígér

Tíz gólt tervezett a török Mersin csatára, de eddig csak egy jött össze neki a bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem elégedett saját teljesítményével Futács Márkó, a török élvonalban újonc Mersin Idman Yurdu csatára. A spor33.com oldalon elmondta, csalódottsága legfőképpen abból fakad, hogy képtelen értékesíteni a helyzeteit. Ennek ellenére bízik a jobb és eredményesebb folytatásban.

– Az ideérkezésem utáni első interjúban azt mondtam, hogy az első szezonomban tíz gólt akarok szerezni. Eddig csak egy jött össze, tehát kilencre még szükségem van, de remélhetőleg a bajnokság végére elérem a célomat. Három évig Angliában játszottam, ahol különösen hosszú labdákat kaptam, tehát megszoktam ezt a helyzetet. Ott is volt részem küzdelemben, és azt hiszem, megtanultam harcolni a labdáért, de nem vagyok elégedett a török védőkkel folytatott küzdelemmel. Nagyon nehéz dolgom van, kemény bajnokságban játszunk – kezdte a magyar csatár.

Az újonc Mersin 16 forduló után a tabella kilencedik helyén áll; a bajnokság a jövő hétvégén folytatódik.

– Nem vagyok elégedett magammal, mert hiányoznak a góljaim, nem tudom értékesíteni a helyzeteimet, és ez rossz hatással van rám, negatívan befolyásolja a teljesítményemet – magyarázta a csatár, akinek török csapatában folyamatosan visszafelé kell mozognia, ezért nem tud olyan stílusban támadni, mint korábbi klubjaiban.

Futács a bajnokság mellett a Török Kupában is csak egyszer volt eredményes eddig, ami egy csatártól bizony nem valami fényes mutató, de az őszi szezon második felében már nem is szerepelt kezdőként a csapatban.

– Kiváló közönségünk van, amely lelkesen támogat minket. A szurkolótáborunk az öt legjobb között van az országban, ez erőt ad nekünk. Remélhetőleg a bajnoki évad második felében sikerül jól szerepelnünk és jó helyen végeznünk – mondta végül Futács Márkó.

Olvasói sztorik