NB I

Egyelőre tetszik neki Törökország

Futács Márkó nagyon harcos mérkőzésre, kilencvenperces harcra számíthat az északírek ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott számára vasárnap kezdődik az Európa-bajnoki selejtezősorozat, amelyben a minimális célkitűzés a pótselejtezőt érő harmadik hely lehet a csoportban. Az első meccset hazai pályán, az új ferencvárosi stadionban játssza csapatunk, amelynek vélhetően Futács Márkó is tagja lesz.

A 24 éves középcsatár nyáron klubot váltott, hiszen elhagyta a Diósgyőrt, és a török Mersin Idmanyurdu játékosa lett. Az élvonal első fordulójában 1-0-ra kikaptak, a Besiktas elleni meccset honfitársunk végigjátszotta. Futács a válogatott edzőtáborában, Telkiben hétfőn elmondta: szerinte nincs nagy különbség az angol és az északír foci között.

– Nagyon kemény felkészülésen vagyunk túl, ami hosszú is volt. Elég kemény mérkőzés volt az első, sajnos nem tudtunk nyerni, de jól játszottunk. Szépen-lassan összeáll a csapat, és a lakásügyekkel, meg ilyen dolgokkal is hamarosan végezni fogok kint, és akkor végre csak a focival tudok foglalkozni. Egyelőre tetszik Törökország. – mondta Futács Márkó. – Nincs nagy különbség az angol és az északír foci között. Nagyon harcos mérkőzésre számíthatunk, ahogy az angolok szoktak játszani… Szerintem kilencven percig harc lesz, sok felíveléssel. A harcosság részünkről is fontos lesz. A helyzeteket be kell rúgnunk, és jól kell védekeznünk. Ez lesz az első mérkőzésünk a selejtezőben, ezért is nagyon fontos megnyerni. Pozitívan kell hozzáállni, és a szurkolók miatt is olyan eredményt kell elérni, hogy a következő meccsnek jó hangulattal tudjunk nekimenni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik