NB I

Futács Márkó aláírt Törökországban

A válogatott csatár két évre kötelezte el magát az élvonalban újonc Mersin Idmanyurdu csapatánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Futács Márkó a török élvonalban újonc Mersin Idmanyurdu csapatában folytatja pályafutását. A magyar válogatott csatár kétéves szerződést kötött, új csapatához július közepén csatlakozik.

– Amikor Diósgyőrbe szerződtem, sokan mondták: vigyázzak, mert rosszul is elsülhet a hazatérés, több korábbi légiós sem tudott ismét külföldre igazolni, miután az NB I-ben szerepelt. Én azonban kockáztattam, és kiderült, jól döntöttem, mert elsősorban az elmúlt időszaknak köszönhetem, hogy Törökországban folytatom – mondta az F-Group menedzseriroda sajtóanyagában Futács Márkó. – A diósgyőri érkezésemet megelőzően a Portsmouthnál éreztem hasonló bizalmat, a Leicesternél eltöltött évben alig játszottam, márpedig egy csatár csak akkor képes jól teljesíteni, ha bízik benne a szakmai vezetés. Új lendületet kaptam Miskolcon, remek társaságba csöppentem, és szerencsére jöttek a gólok is – merthogy a támadót a gólok minősítik. Bekerültem a válogatott keretbe, és így több klub is érdeklődött utánam.

Futács elmondta, hogy a török szakvezetést végérvényesen a Honvéd elleni találkozón mutatott játéka győzte meg, az edző éppen egy ilyen testfelépítésű csatárt keresett. Ez egy újabb lépcsőfok, és egy komoly lehetőség számára, hiszen a török élvonal egyre erősebb, ráadásul az újonc csapat fiataljait nézik a nagy egyesületek is, szóval, ha sikerül jól és eredményesen futballoznia, elképzelhető, hogy felfigyel rá valamelyik isztambuli egyesület.

– Persze most a Mersin Idmanyurdu az első, itt szeretnék bizonyítani, és ahogy látom, ehhez minden adott: fantasztikus új stadionban játszik az együttes, az edzőközpont pompás, a város pedig maga a paradicsom. Július közepén kezdődik a felkészülés, mert a világbajnokság miatt a török liga csak augusztusban rajtol, de én már júniusban elkezdem az edzéseket, mert ideális állapotban akarom kezdeni a munkát – mondta végül Futács.

Vladan Filipovics menedzser hozzátette, hogy a Mersin vezetősége többször látta a magyar csatárt személyesen – a válogatottban és a Diósgyőr színeiben is.

Korábban írtuk:

A spor33.com cikkeszerint a Törökországban tartózkodó magyar válogatott csatár, Futács Márkó részt vett az egészségügyi felmérésen, és megfelelt, ezután mindenben megállapodott az élvonalban újonc Mersin vezetőivel, így várhatóan egy napon belül aláírja a szerződését.

A magyar támadó és a klub mindenben megegyezett, így Futács a következő szezonban már a török élvonalban bizonyíthat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik