Nemzetközi foci

Balázs Benjámin gólpasszt adott

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számolunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Futács Márkó csapata, a második félidőt emberhátrányban töltő Mersin Idman Yurdu hazai környezetben 1-0-ra kikapott a Fenerbahce elleni meccsen a török bajnokság 32. fordulójában. Az isztambuliak a 92. percben lőtték a győztes gólt. A magyar csatár a 78. percben lépett pályára, csereként.

A román bajnokság 32. fordulójában Nagy Olivér csapata, a kiesőhelyen álló Ceahlaul Piatra Neamt 4-1-re kikapott az Otelul Galati otthonában. Honfitársunk a kispadról nézte végig a vereséget.

A cseh élvonalban Tamás Krisztián együttese, a Slavia Praha 2-0-ra megnyerte a városi rivális Dukla elleni rangadót a 28. fordulóban. A fiatal magyar már Telkiben készül az U20-válogatottal, ezért kihagyta a meccset.

A finn élvonal nyolcadik fordulójában Gruborovics Tamás együttese, a KTP házigazdaként gól nélküli meccset játszott az SJK ellen. A finn-magyar játékos végig a pályán volt.

A ciprusi élvonal felsőházi rájátszásának kilencedik fordulójában Leandro de Almeida csapata, az Omonia Nicosia odahaza 7-1-re győzött az Ermisz ellen. A Ferencvároshoz visszatérő játékos kezdő volt, de a 44. percben lecserélték.

A német másodosztály utolsó előtti (33.) fordulójában Simon Krisztián együttese, a kiesés ellen küzdő 1860 München odahaza 2-1-re győzött az 1. FC Nürnberg ellen. A magyar játékos kezdő volt, de a szünetben lecserélték. Kalmár Zsolt csapata, az RB Leipzig 2-1-re kikapott a listavezető Ingolstadt vendégeként, de fiatal honfitársunk nem játszott. A súlyos sérülés után lábadozó Korcsmár Zsolt klubja, a Greuther Fürth 1-0-ra nyert a második helyezett Darmstadt ellen, hazai környezetben.

A lengyel bajnokság 32. körében Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid csapata, a Lech Poznań hazai pályán 3-1-re elvesztette a Jagiellonia elleni rangadót. A sérült Lovrencsics és a mellőzött Holman nem volt ott a keretben, Kádár viszont kezdőként végigjátszotta a találkozót, a 15. percben sárga lapot kapott.

A cseh élvonal 28. fordulójában Balázs Benjámin csapata, az FK Teplice házigazdaként 1-1-et játszott a Pribram ellen. A hazaiak találata előtt a kezdőként szerepeltetett, de a 81. percben lecserélt magyar légiós adta a gólpasszt. Az Európa Liga-indulás szempontjából fontos lett volna a Teplice győzelme, hiszen abban az esetben a két klub helyet cserélt volna a tabellán.

Babos Gábor holland csapata kilencgólos meccsen szenvedett vereséget: a Groningen 5-4-re győzött a NAC Breda otthonában. Rutinos honfitársunk a kispadon ült, és minden bizonnyal csak kapkodta a fejét a szokatlanul sok találat láttán. Klubja a Vida Krisztofert foglalkoztató De Graafschap ellen játszik majd osztályozót.

A svájci Szuperliga 33. fordulójában Vadócz Krisztián együttese, a Grasshoppers hazai pályán 2-0-ra nyert a St. Gallen ellen. Honfitársunk kezdő volt, és végigjátszotta a meccset. Klubja a tízcsapatos tabella nyolcadik helyén áll.

Az észak-amerikai profiligában (MLS) 11. mérkőzését játszotta volna Németh Krisztián csapata, a Sporting Kansas City. A magyar játékost a kezdőbe jelölte az edzője a Colorado Rapids elleni hazai találkozón, amelyet azonban a heves esőzés miatt elhalasztottak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik