Nemzetközi foci

Gulácsi csapata még nem bajnok

Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj ismét kikapott a kínai élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük.

A kínai bajnokság tizedik fordulójában Huszti Szabolcs és Elek Ákos csapata, a Csangcsun Jataj a Csongqiing Lifan vendége volt. A bajnokságot gyengén kezdő csapatok összecsapását a hazaiak nyerték 2-1-re, így Husztiék továbbra is a 14., éppen nem kiesőhelyen állnak a tabellán. Elek Ákos kezdő volt, végigjátszotta a meccset, Husztit viszont nem nevezték a keretbe.

Bőle Lukács együttese, a CSMS Iasi meglepő, 3-0-s vereséget szenvedett a román élvonal 32. fordulójában. A magyar játékosát ezúttal nélkülöző együttes a kiesés ellen harcoló CFR Cluj ellen maradt alul odahaza.

Nagy bajba került Stieber Zoltán csapata, a Hamburger SV a német Bundesliga 33. fordulójában. A magyar támadót a kispadra nevező együttes a sereghajtó VfB Stuttgart otthonában kapott ki 2-1-re, így a szintén a kiesés ellen harcoló rivális megelőzte a tabellán. Stieber a 64. percben állt be 2-1-es állásnál, de nem tudott segíteni csapatán, amely így egy fordulóval a vége előtt a kiesést érő 17. helyen áll.

Szalai Ádám csapatának sem termett sok babér a Bayer Leverkusen otthonában: a magyar támadóját a 76. perctől pályán tudó Hoffenheim 2-0-ra kapott ki. A Dárdai Pál vezette, kiesés ellen harcoló Hertha BSC fontos pontot szerzett az Eintracht Frankfurt ellen – a meccs 0-0-val ért véget. A Hertha nincs túl jó passzban: az elmúlt öt fordulóban szerzett két pontjával a liga legrosszabb formában lévő együttesének számít.

Továbbra sem mondhatja magát bajnoknak a Gulácsi Pétert is foglalkoztató Red Bull Salzburg. A magyar kapussal felálló alakulat az osztrák élvonal 33. fordulójában 2-2-t játszott az SV Altach otthonában, így 11 pont az előnye a második Rapid Wiennel szemben. A bécsi együttesnek még négy meccse van hátra, de ha vasárnap nem nyer az Austria elleni fővárosi rangadón, akkor Gulácsiék előnye behozhatatlanná válik. Simon Attila csapata, a Wolfsberger AC 1-0-s sikert aratott a Sturm Graz ellen, így továbbra is versenyben van a dobogóért. A magyar támadó nem volt keretben.

Kovács Péter a kispadról nézte végig, ahogy csapata, a Strömsgodset 3-1-es sikert arat az Aalesund ellen a norvég első osztály kilencedik fordulójában.

A svájci élvonal 33. fordulójában Vanczák Vilmos együttese, az FCSion házigazdaként 1-0-ra győzött a sereghajtó Aarau ellen. A rutinos magyar védő végigjátszotta a meccset, amelynek hetvenedik percében sárga lapot kapott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik