Nemzetközi foci

Egy győzelem kell a Herthának

Dárdai Pál csapata a Frankfurtot fogadja; ha nyernek a berliniek, nagy eséllyel biztosítják helyüket a Bundesligában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Vidáék az első osztályért csatáznak

A holland másodosztály rájátszásában Vida Krisztofer csapata, a De Graafschap az Almerét fogadja. A negyeddöntő visszavágóján 1-1-ről folytatódik a párharc – a győztes továbbra is harcolhat az élvonalbeli tagságért. A következő körben a továbbjutóra minden bizonnyal a Babos Gábort is foglalkoztató NAC Breda vár.

A lengyel bajnokság felsőházi rájátszásában Guzmics Richárd csapata, a Wisla Kraków a Lechia Gdansk vendége lesz. A 32. forduló előtt a két együttes között mindössze egy pont a különbség a krakkóiak javára.

Szombat – Bajnokot avatnak Salzburgban?

Négy fordulóval a vége előtt tíz ponttal vezeti az osztrák bajnokságot a Gulácsi Pétert is soraiban tudó, címvédő Red Bull Salzburg. A magyar kapus csapata az elmúlt két bajnokiját elveszítő SV Altach vendége lesz, és ha nyer, már biztosan bajnok. Simon Attila a szezon végeztével elköszön klubjától, a Wolfsberger AC-tól, amely a 33. fordulóban a dobogós Sturm Graz ellen mérkőzik.

Huszti Szabolcs és Elek Ákos együttese, a Csangcsun Jataj a Csongqiing Lifan otthonába látogat a bajnokság tizedik fordulójában. Egyik fél sem kezdte jól az idényt: a Jataj és a Lifan is egy-egy győzelemmel áll, éppen elkerülve a kiesőhelyeket.

A német Bundesliga utolsó előtti, 33. fordulójában a Dárdai Pál vezette Hertha BSC az Eintracht Frankfurtot fogadja. A Hertha három ponttal kerüli el a kiesőzónát, így ha nyer, minden valószínűség szerint biztosítja bennmaradását. Stieber Zoltán csapatára kiesési rangadó vár: a 32 ponttal álló Hamburger SV a sereghajtó, harmincpontos VfB Stuttgart vendége lesz. Szalai Ádám klubjára sem vár könnyű feladat: a nemzetközi szereplésre csak minimális eséllyel pályázó Hoffenheim a BL-indulást már korábban biztosító Bayer Leverkusen otthonában lép pályára.

Kovács Péter csapata, a norvég Strömsgodset az Aalesundot látja vendégül az élvonal kilencedik fordulójában.

Pazar hajrával biztosította élvonalbeli tagságát a Bőle Lukácsot is soraiban tudó CSMS Iasi a román bajnokságban. A legutóbbi 14 bajnokijából mindössze kettőt elveszítő együttes a 32. fordulóban a szebb napokat is látott, kiesőjelölt CFR Cluj-t fogadja.

A svájci élvonal 33. fordulójában Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion a sereghajtó Aarau ellen játszik odahaza.

Vasárnap – Bennmarad Simon csapata?

A ciprusi bajnokság rájátszásában a kilencedik fordulót rendezik: Lenadro de Almeida együttese, az Omonia Nicosia a felsőház sereghajtója, az Ermisz ellen harcolhat a pontokért.

A cseh élvonal 28. fordulójában Balázs Benjámin csapata, az FK Teplice még harcban áll a nemzetközi indulást érő negyedik helyért; az együttes a 28. fordulóban a Pribram elleni hazai rangadón gyűjtheti be a fontos három pontot. Tamás Krisztián csapata, a Slavia Praha a szintén fővárosi Duklát fogadja – a magyar védő nélkül, ő ugyanis hamarosan útra kel a magyar U20-válogatottal a korosztályos világbajnokságra.

A finn bajnokság nyolcadik fordulójában Gruborovics Tamás klubja, a KooTeePee a második helyezett SJK-t fogadja.

Babos Gábor együttese, a holland első osztályban biztosan osztályozós helyen végző NAC Breda a Groningen ellen játszik az utolsó, 34. fordulóban.

A lengyel bajnokság listavezetője, a Kádár Tamást és Holman Dávidot, illetve a sérült Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Lech Poznan a Jagiellonia elleni találkozón tehet egy újabb fontos lépést a bajnoki cím felé. A rájátszásban a második, a bajnokságban a 32. fordulót rendezik ezen a hétvégén.

A legfrissebb hírek szerint csapata rendelkezésére állhat az elmúlt heteket sérülés miatt kihagyó Simon Krisztián. Az 1860 Münchennek minden segítségre szüksége lesz a német másodosztály hajrájában: az együttes két fordulóval a vége előtt kiesőhelyen áll. A 33. körben a bajorok a Nürnberget fogadják. Egy ponttal gyűjtött többet Simon csapatánál a Korcsmár Zsoltot is soraiban tudó Greuther Fürth. A csapat a feljutásért harcoló Darmstadt elleni csatára készül, míg a Kalmár Zsoltot is foglalkoztató RB Leipzig a bajnoki címtől két pontra álló Ingolstadt vendége lesz.

Nagy Olivér csapata, a román első osztály utolsó előtti helyén álló Ceahlaul Piatra Neamt a sereghajtó Otelul Galati vendége lesz.

Vadócz Krisztián klubja, a svájci Grasshoppers az elmúlt négy bajnokiját elveszítő St. Gallent fogadja a bajnokság 33. fordulójában.

A török élvonal 32. fordulójában nehéz meccs vár a Futács Márkót is soraiban tudó Mersin Idman Yurdura: a csapat a bajnoki elsőségre hajtó Fenerbahcét fogadja.

Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszában a Németh Krisztiánt is foglalkoztató Sporting Kansas City a főcsoport utolsó helyén álló Colorado Rapids ellen mérkőzik hazai pályán. A vendégek az elmúlt öt bajnokijukon nem tudtak nyerni, zsinórban négy döntetlennel érkeznek a Kansashez.

Hétfő – A hajrába értek Dzsudzsákék

Dzsudzsák Balázs együttese, az orosz Dinamo Moszkva az FK Ural vendége lesz a 28. fordulóban. A magyar szélső csapatának ugyan matematikai esélye még van a Bajnokok Ligája-indulást érő második hely megszerzésére, de várhatóan a hajrában inkább az lesz a kérdés, hogy sikerül-e megőrizni az Európa Ligát érő negyedik helyet.

Olvasói sztorik